بررسی اثر مرحله برداشت و تنظیم کننده های رشد گیاهی بر عمر گلجایی گل بریده میخک رقم نلسون

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,278

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_101

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

Abstract:

این پژوهش به منظور بررسی اثر مرحله برداشت و تنظیم کننده های رشد گیاهای بر عمر گلجایی گل بریده میخک رقم نلسون بصورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در پاییز و زمستان 1385 به شرح زیر انجام گرفت. مراحل برداشت شامل مرحله یک (غنچه ستاره ای) مرحله دو (Paint – Brush ) و مرحله سه (گلها کاملا باز) بودند. تیمارهای اسید جیبرلیک, بنزیل آدنین و اسید سالیسیلیک هر یک در سه غلظت 150,250 و 350 قسمت در میلیون در مراحل مختلف برداشت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که بهترین مرحله برداشت در تیمارهای کوتاه مدت تنظیم کننده های رشد گیاهی , مرحله دو با میانگین عمر گلجایی 24/13 روز بود. اگرچه با نتایج حاصل از مرحله برداشت یک با میانگین طول عمر گلجایی 20/76 روز اختلاف معنی دار نداشتند. اما مرحله برداشت یک و دو با مرحله برداشت سه با طول عمر گلجایی 15/82 روز اختلاف معنی دار داشتند.نتایج حاصل از بررسی اثر تیمارهای کوتاه مدت تنظیم کننده های رشد گیاهی بر عمر گلجایی میخک رقم نلسون نشان داد که عمر بیشترین طول عمر گلجایی مربوط به تیمار کوتاه مدت 350 قسمت در میلیون اسید سالیسیلیک بمدت 20 ساعت با طول عمر 23/4 روز بود. همچنین تیمارهای اسید سالیسیلیک اختلاف معنی دار با تیمارهای کوتاه مدت بنزیل آدنین در غلظت های مختلف نداشت. علاوه بر این کمترین طول عمر گلجایی مربوط به تیمار کوتاه مدت 150 قسمت در میلیون اسید جیبرلیک بمدت 20 ساعت با میانگین طول عمر گلجایی 17/6 روز بود. بین این تیمار اسید جیبرلیک و تیمارهای کوتاه مدت 250 و 350 قسمت در میلیون اسید جیبرلیک بمدت 20 ساعت بترتیب, با طول عمر گلجایی 12/53 و 12/67 روز اختلاف معنی دار از نظر آماری در سطح احتمال 5 درصد آزمون دانکن وجود نداشت. بررسی اثر متقابل مرحله برداشت و تنظیم کننده های رشد گیاهی نشان داد که تیمار کوتاه مدت 350 قسمت در میلیون اسید سالیسیلیک بمدت 20 ساعت در مرحله برداشت دو با طول عمر گلجایی 30/29 و تیمار 250 قسمت در میلیون اسید سالیسیلیک بمدت 20 ساعت در مرحله برداشت دو با طول عمر گلجایی 29/4 بهترین تیمارها بودند که این دو تیمار از نظر آزمون دانکن در سطح احتمال 5 درصد تفاوت معنی دار با یکدیگر نداشتند. همچنین کمترین طول عمر گلجایی مربوط به تیمار کوتاه مدت 350 قسمت در میلیون اسیدجیبرلیک بمدت 20 ساعت و گل ها در مرحله برداشت سه با طول عمر گلجایی 11/4 روز و تیمار کوتاه مدت 250 قسمت در میلیون اسید جیبرلیک و گلها در مرحله برداشت 3 با طول عمر گلجایی 11/6 روز بود که این دو تیمار از نظر آزمون دانکن در سطح احتمال 5 درصد با یکدیگر اختلاف معنی دار نداشتند. در هرحال تیمارهای اسید جیبرلیک در تمام غلظت ها عمر گلجایی را نسبت به آب مقطر و آب معمولی افزایش دادند. با توجه به نتایج حاصل هورمون های اسید سالیسیلیک, بنزیل آدنین و اسید جیبرلیک بترتیب از نظر افزایش عمر گلجایی نقش داشتند.

Authors

رضیه امینی

کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم

عبدالحسین ابوطالبی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم

مهرداد جعفرپور

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Borochov, A. and Woodson, W.R. 1989. Physidogy and biochemistry of ...
  • Davies, P.J. 1995. Plant hormones. physiology, Biochemistry and molecular biolgy. ...
  • The examination Was performed in order to examine the effect ...
  • نمایش کامل مراجع