بررسی و شناسایی علمی بذور تخم شربتی موجود در بازار ایران

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 723

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NEWCONF05_129

تاریخ نمایه سازی: 11 اسفند 1398

Abstract:

تخم شربتی از قدیم الایام به علت داشتن ترکیبات موسیلاژی دانه که با جذب آب به حالت ژله ای تبدیل می شوند به عنوان یک نوشیدنی در فرهنگ ما ایرانیان جای داشته است. تولید این محصول در کشور در قیاس با میزان مصرف آن بسیار پایین بوده و واردات از کشورهای تولید کننده را به همراه دارد. از آنجا که در بازار ایران این محصول تنوع بالایی داشته و بذور مختلفی تحت عنوان این نام عرضه می شوند لذا این تحقیق در جهت شناسایی دقیق و تعیین نام علمی بذور موجود در بازار به منظور امکان برنامه ریزی جهت تحقیقات آتی در مرکز تحقیقات ک شاورزی و منابع طبیعی ا صفهان انجام گردید. به همین منظور پس از تهیه بذور موجود در بازار اعم از بومی و وارداتی، اقدام به کاشت و تهیه نشاء گیاه در گلخانه شد. نشاء های تولیدی در زمان مناسب به زمین اصلی منتقل و مراحل ر شدی آنها برر سی گردید. در مرحله گلدهی نمونه های هرباریومی از هر گیاه تهیه و نهایتا با ا ستفاده از فلورهای موجود در هرباریوم بخش تحقیقات منابع طبیعی، نام علمی گیاهان در حد جنس و گونه تعیین گردید و کد هرباریومی اختصاص یافت. بر اساس نتایج تحقیق بذوری که در بازار ایران تحت عنوان تخم شربتی ارائه می گردند متعلق به سه جنس Ocimum،Lalemantia و Salvia می باشند که هر سه به خانواده نعناییان تعلق دارند.

Authors

لیلی صفایی

مربی پژوهش، بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران.

سعید دوازده امامی

استادیار، بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران.

آزاده اخوان

استادیار، بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران

صادق جلالی

مربی پژوهش، بخش تحقیقات آفات و بیماریهای گیاهی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران.