بررسی نیازهای آموزشی حوزه کنترل عفونت بیمارستانی به روش دلفی در پرسنل پرستاری , بیمارستان امام خمینی (ره) کنگان, پاییس 98

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 736

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MESMED09_013

تاریخ نمایه سازی: 11 اسفند 1398

Abstract:

مقدمه: یکی از استراتژی ها جهت کترل عفونت بیمارستانی آموزش پرسنل می باشد از آنجایی که مبحث کنترل عفونت وسیع می باشد نیازسنجی در این حوزه روشی کمک کننده برای ارائه مطالب آموزشی می باشد. تکنیک دلفی به عنوان یک روش توافق محور می تواند راهگشای مناسبی در این زمینه نیازسنجی علمی باشد، این مطالعه با هدف تعیین نیازهای آموزشی حوزه کنترل عفونت بیمارستانی به روش دلفی در پرسنل پرستاری بیمارستان امام خمینی (ره) کنگان انجام گرفت. روش ها: این مطالعه یک مطالعه پیمایشی است که به روش نیازسنجی در 3 مرحله انجام گرفت. جامعه مورد مطالعه کلیه سرپرستاران و سوپروایزرهای بیمارستان که مجموعا 20 نفر بودند و به روش سرشماری انتخاب شدند. مطالعه در سه مرحله انجام شد: مرحله اول پرسشنامه ای با سوالات باز درموردتعیین نیازهای آموزشی حوزه کنترل عفونت بیمارستانی توسط پژوهشگر تدوین و در اختیار افراد مورد مطالعه قرار داده شد بعد از 72 ساعت پرسشنامه ها جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. در مرحله دوم براساس سنجه های بدست آمده در مرحله اول پرسشنامه دارای ساختار با مقیاس لیکرت 5 تایی تنظیم و مجدد در اختیار افراد داده شد و بعد از 72 ساعت جمع آوری و با سطه توافق 60% تحلیل شدند. در مرحله سه براساس تجزیه و تحلیل سنجه های مرحله 2، سنجه هایی که سطح توافق بالای 60 درصد داشتند انتخاب و مجدد برای اعمال نظر در اختیار واحدهای پژوهش قرار داده شد و بعد از 72 ساعت جمع آوری گردید نهایتا با استفاده از آمار توصیفی، میانگین و انحراف معیار و میانه آنالیز انجام گردید. نتیجه گیری: نیازهای اموزشی حاصل از مطالعه دلفی در مسئولین پرستاری بیمارستان بیانگر نیاز به آموزش بیشتر پرسنل در زمینه شستشوی دست، آشنایی با عفونت بیمارستانی و گزارش آن، اقدامات اولیه در مواجهه شغلی، انواع ایزولاسیون، انواع پسماندهای گندزداها و استریلیتی، پیشگیری از VAP، رعایت اصول استریلیتی حین مراقبت از زخم می باشد استخراج این نیازها می تواند راهکاری برای سوپروایزر آموزشی و کنترل عفونت باشد که در برگزاری کلاس های کنترل عفونت به موارد فوق تاکید بیشتری داشته باشند.

Authors

مرضیه ابراهیمی

کارشناس ارشد پرستاری سوپروایزر آموزشی بیمارستان امام خمینی (ره) کنگان