تاثیر برنامه مدیریت استوارد شیپ آنتی بیوتیک های گروه پنم ها و ونکومایسین در بیمارستان رازی قزوین (تامین اجتماعی) در سال 1397

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 4,626

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MESMED09_051

تاریخ نمایه سازی: 11 اسفند 1398

Abstract:

مقدمه و هدف:آنتی بیوتیک ها از مهم ترین داروهای مورد استفاده در درمان هستند سیستم مدیریت آنتی بیوتیکی ، یکی از راه های مهم منطقی سازی تجویز آنتی بیوتیک در بیمارستان و جلوگیری از توسعه مقاومت آنتی بیوتیکی است. هدف از این مطالعه تاثیر اجرای برنامه مدیریت استوارد شیپ آنتی بیوتیک های گروه پنم ها و ونکومایسین در بیمارستان رازی قزوین در سال1397 بود. روش پژوهش: این پژوهش یک مطالعه مداخله ای بالینی می باشد که ابتدا میزان تجویز ایمی پنم - مروپنم و ونکومایسین در سال 1396 (سال پایه) استخراج گردید. سپس با تشکیل تیم استوارد شیپ، برگزاری جلسات متعدد با کلیه گروه های پزشکی (عفونی - داخلی - جراحی - زنان و زایمان - اطفال و نوزادان - داروساز و )، برنامه مدیریت استوارد شیپ آنتی بیوتیک های گروه پنم ها و ونکومایسین تدوین - ابلاغ - و ازاول فروردین 1397 اجرایی گردید. در این برنامه تجویز آنتی بیوتیک های گروه پنم ها و ونکومایسین در بیمارستان به انجام مشاوره و تایید پزشک متخصص عفونی محدود شده و با نظارت مستمر بر روند اجرای دستورالعمل، موارد مغایرت و عدم انطباق با برنامه، با همکاری کمیته کنترل عفونت و مسئولین واحد ها در جلسات استوارد شیپ با حضور رئیس بیمارستان، داروساز - پزشک متخصص عفونی و پزشک معالج اصلاح گردید.یافته ها با استفاده از نرم افزار اکسل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: در سال 1396 (سال پایه)، تعداد ونکومایسین و ایمی پنم مصرفی به ترتیب از 3397 و 2959 به 2181 و 832 عدد در سال 1397 کاهش داشت. اما تعداد مروپنم مصرفی در سال 1396 (سال پایه) از 2946 به 3102 مورد در سال 1397 افزایش داشت.نتیجه گیری:بر اساس پژوهش حاضر با اجرای برنامه استوارد شیپ آنتی بیوتیکی در سال 1397 ونکومایسین 36 درصد، ایمی پنم 72 درصد در مقایسه با سال پایه 1396 کاهش و مرو پیشم به میزان ٪ 5 نسبت به سال پایه افزایش داشته است. اجرای برنامه مدیریت استوارد شیپ آنتی بیوتیک های گروه پنم ها و ونکومایسین تاثیر بسیار مطلوبی در کاهش مصرفآنتی بیوتیک های پر هزینه دارد.

Authors

بقیه اله صالحی

کارشناس ارشد پرستاری مراقبت ویژه بیمارستان رازی قزوین

سعید مخلوقی

پزشک عمومی MPH بیمارستان رازی قزوین

مهیار روشنی

داروساز بیمارستان رازی قزوین