تبیین برنامه چارچوب بهداشت دست 2010 سازمان بهداشت جهانی در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تبریز از سال 1397 الی 1398

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 429

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MESMED09_083

تاریخ نمایه سازی: 11 اسفند 1398

Abstract:

مقدمه : بهداشت دست به عنون معیار اولیه ضروری برای کاهش عفونت مرتبط با مراقبت بهداشتی مورد توجه قرار گرفته است. گرچه انجام بهداشت دست ساده است ولی عدم رعایت آن در بین مراقبین بهداشتی درمانی همواره در سراسر جهان به عنوان یک مشکل مطرح است. چارچوب خودارزیابی بهداشت دست نه تنها فرصتی برای انعکاس منابع موجود و دستاوردهای برنامه بهداشت دست می باشد، بلکه بر تمرکز روی برنامه های آینده و چالش برنامه بهداشت دست نیز کمک می کند.روش کار: این یک مطالعه توصیفی تحلیلی بوده که از سال 1397 تا شش ماهه اول سال 1398 در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام شد. ابزار مورد استفاده چارچوب خود ارزیابی بهداشت دست سازمان بهداشت جهانی 2010 ، در 5 محور تغییر سیستم، آموزش، ارزشیابی و بازخورد، یادآورها در محیط کار و فرهنگ ایمنی سازمانبود. تکمیل پرسشنامه از طریق مصاحبه، مشاهده و بررسی مستندات صورت گرفت. در نهایت داده ها با آزمون های توصیفی و تحلیلی با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: یافته ها نشان داد که میانگین سطح رعایت بهداشت دست در سال 98 در حد متوسط % 70.6 بوده و در طی دو سال اجرای برنامه ارتقاء بهداشت دست، روند رو به ارتقاء در همه محورها به ترتیب، امتیاز محور تغییر سیستم از 73.9 به 75 درصد، محور آموزش از 77.5 به 79.8 درصد، ارزشیابی و بازخورد از 54.7 به 64.2 درصد، یادآورها در محیط کار از 75.8 به 82.4 درصد و فرهنگ ایمنی سازمان از 42.1 به 53.5 درصد بدست آمد.نتیجه گیری: با توجه به سطح بهداشت دست در حد متوسط که نشان دهنده استراتژی درست و بهبود شیوه های بهداشت دست در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه می باشد، توصیه می گردد برنامه های بلند مدت برای اطمینان از بهبود پایدار و پیشرفت برنامه جهت دستیابی به سطح پیشرفته بهداشت دست فراهم گردد.

Authors

آرزو مهرنیا

کارشناس کنترل عفونت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز

فرزانه علی خواه

کارشناس مسئول تعالی بالینی کارشناس فوکال پوینت ایمنی بیمار دانشگاه علوم پزشکی تبریز