بررسی اثر محیط کشت, طول قلمه و غلظت ایندول بوتیرک اسید بر درصد ریشه زایی اکلیل کوهی (Rosemarinus officinalis)

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 961

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_142

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

Abstract:

جهت مطالعه اثر کاربرد سطوح مختلف هورمون ایندول بوتیریک اسید (IBA), طول قلمه و محیط کشت بر درصد ریشه زایی اکلیل کوهی, آزمایشی در سال 136 درگلخانه آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت اجرا گردید. در این پژوهش IBA در مقادیر ( 1000،500 و 1500ppm) به عنوان فاکتور اصلی و طول قلمه (شامل: ارتفعهای 10 و 15 و 20 سانتیمتر) و محیط کشت ( شامل: شن، پرلایت و مخلوط شن و پرلایت) به عنوان فاکتورهای فرعی آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی و با چهار تکرار بکار برده شد. در نهایت پس از اتمام مرحله ریشه زایی فاکتورهایی مانند تعداد ریشه ها، وزن تر و خشک ریشه ها، درصد موفقیت ریشه زایی، طول ریشه ها، وزن تر و خشک برگ یادداشت و مورد تجزیه آماری قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که طول قلمه بر روی وزن تر ریشه در سطح 5 درصد معنی دار شد ولی بر روی وزن خشک ریشه معنی دار نشد. در قلمه های به طول 10 و 15 سانتی متر وزن تر ریشه ها( به ترتیب 15 و 21 گرم) بیشتر از طول قلمه 20 سانتی متری بود. از لحاظ تعداد ریشه، در قلمه های 10 سانتی متری عملکرد بهتری نسبت به قلمه های با طول 15 سانتیمتری، (cm20) طویل تر از طول ریشه قلمه های 10 سانتیمتری و 50 سانتیمتر طویل تر از طول ریشه قلمه های 20 سانتیمتری بود. غلظت هورمون با طول ریشه رابطه مستقیم اما با تعداد ریشه هیچ رابطه ای نداشت. محیط کشت پرلایت سبب افزایش طول ریشه به میزان cm20 نسبت به محیط کشت مخلو شن و پرلایت و 30cm نسبت به محیط کشت شن گردید. همچنین محیط کشت پرلایت تعداد ریشه بیشتر و وزن تر ریشه بیشتری نسبت به محیط کشتهای دیگر داشت. بطور کلی بر طبق نتایج اعمال فاکتورهای مورد بررسی در این تحقیق، در بین تیمارهای مذکور، محیط کشت پرلایت طول قلمه 15cm و غلظت 500ppm ایندول بوتیریک اسید را می توان توصیه نمود.

Authors

اعظم سیدی

دانشجوی پیشین کارشناسی ارشد دانشگاه تهران مربی و عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی جیرفت

اسماعیل بلوچ شهریاری

دانشجوی ارشد علوم باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت

وحیدرضا صفاری

استادیار بخش علوم باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان

علی اکبر مقصودی

استادیار بخش علوم باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • عبادی، ع. وع. جداخانلو. 1386. تاثیر سرمادهی، میزان نمونه برداری ...
  • ک عسکری رابری، ن. و فتوحی قزوینی، رضا. 1386. اثر ...
  • میغانی، ح. ر. فتوحی قزوینی و ی. حمید اوغلی. 1386. ...
  • ؛. نعمتی، ح.ع. تهرانی فر. و ن. پیربیدختی. 1386. بررسی ...
  • نمایش کامل مراجع