بررسی تاثیر اندازه بذر آمیخته کشت و نوع ظرف کشت بر تولیدا نهال مانگرو

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,000

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_147

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

Abstract:

مانگرو گونه ای است درختی- درختچه ای از جنس Avicennia و خانواده Verbenaceae ، با نام علمی Avicennia marina مانگروها بخش گسترده ای از اکوسیستم ماندابی سواحل بزرگ را تشکیل می دهندو مناطق استقرار آنها به نحو عمده اراضی مردابی می باشند. رویشگاه طبیعی مانگروها تحتتاثیر جذر و مد دریا به وجود می آید و جذر و مد در شکل گیری جنگل های مانگرو نقشی اساسی دارد. با توجه به اینکه یکی از اهداف مهم سازمان جنگل ها و مراتع توسعه ی کشت این گیاه در سواحل خلیج فارس می باشد و متداول ترین روش کشت در حال حاضر کشت بذر در کیسه های پلاستیکی است، بنا بر این نوع آمیخته کشت و مدیریت کشت آن بر رشد رویشی نهال می تواند اثر بسیار مهمی داشته باشد لذا در این تحقیق بهترین اندازه بذر، محیط کشت کشت و زمان انتقال به رویشگاه اصلی مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق در نهالستان منابع طبیعی شهرستان بوشهر در قالب طرح کاملا تصادفی و به صورت فاکتوریل با 12 تیمار و 10 تکرار انجام شد که تیمارها شامل خاک رسی و شنی، گلدان منفذدار و بدون منفذ و اندازه بذر در سه سایز کوچک ، متوسط و بزرگ بود. پس از برداشت بذر و از درخت پوست آنها را جدا و اقدام به کشت آنها در شرایط فوق گردید. و تاریخ تنزیدن و میزان رشد قسمت هوایی اندازه گیری شد. بررسی نتایج نشان داد که اندازه بذر، نوع خاک و گلدان اثر معنی داری بر رشد دانهال داشتند به طوری که بیشترین رشد در دانهال های حاصل از بذرهای متوسط و بزرگ در خاک رسی و گلدان های بدون زهکش به دست آمد، همچنین زمان انتقال نهال ها به رویشگاه اصلی اثر مثبتی بر درصد زنده ماندن دانهال ها نشان داد بدین معنا که میزان تلفات نهالها در ماه مهر کمتر از ماه دی بود.

Authors

عبدالعلی حسامی

استادیار گروه باغابنی دانشگاه خلیج فارس

سمانه رحیمی فر

دانش آموخته کارشناسی گروه باغبانی دانشگاه خلیج فارس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • cannor, D.J. 1999, Growth of the grey mangrove Avicennia marina ...
  • Clarke, L.D. and Hannon, N.J. 1970, The mangrove SWomp and ...
  • D owntown, W.J .S 0 , 2000, Growth and osmotic ...
  • نمایش کامل مراجع