بررسی تأثیر زمان برداشت بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه دارویی آویشن ابلق Thymus × citriodorus (Pers.) Schreb)

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,219

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_196

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

Abstract:

گیاه آویشن ابلق با نام علمی ( Thymus × citriodorus (Pers.) Schreb) یک گیاه بوته ای چند ساله و متعلق به تیره نعناع است. این گیاه در حقیقت هیبرید بین دو گیاه Thymus pulegioides × Thymus vulgaris میباشد. این گیاه به عنوان معرق و در درمان برونشیت مورد استفاده قرار میگیرد. مشخص شده که اسانس حاصل از پیکر رویشی آن دارای اثرات ضد باکتری و ضد قارچی می باشد. این تحقیق از سال 1385 در باغ بوتانیکی شرکت دارویی زردبند واقع در شمال تهران به منظور تعیین تأثیر زمان برداشت بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه آویشن ابلق آغاز گردید. پیکر رویشی گیاهان دو ساله در 4 مرحله فنولوژیکی مختلف شامل 1) مرحله قبل ازگلدهی 2) مرحله آغاز گلدهی 3) مرحله گلدهی کامل 4) مرحله تشکیل میوه برداشت شدند و سپس در هوای آزاد و در سایه خشک گردیدند. اسانس گیاهان برداشت شده به وسیله دستگاه کلونجر (اسانس گیر) و به روش تقطیر با آب استخراج شد و سپس با استفاده از دستگاههای GC و GC-MS اجزاء تشکیل دهنده اسانس هر تیمار مورد شناسایی قرار گرفت. بیشترین مقدار اسانس به میزان 2/21 درصد حجمی به وزنی از مرحله آغاز گلدهی استخراج شد. عمده ترین ترکیب تشکیل دهنده اسانس در تمام 4 مرحله برداشت ژرانیول بود. بیشترین مقدار ژرانیول (72/48%) در اسانس مرحله قبل از گلدهی شناسایی شد و کمترین مقدار آن (54/21%) از اسانس گیاهان برداشت شده در مرحله تشکیل میوه بدست آمد.

Authors

فرنوش فتاحی

دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی، گروه علوم باغبانی

رضا امیدبیگی

دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی، گروه علوم باغبانی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Arthur, T _ Debaggio, T. (2000). The big book of ...
  • Loziene, K. and Vaiciuniene, J. (2002). Chemical composition of the ...
  • Maksimovic1, _ Milenkovic, M., Vucicevic, D. and , Ristic, M. ...
  • Omidbaigi, R., Sefidkon, F., and Hejazi, M. (2005). Essential oil ...
  • Stahl-Biskup, E. and Holthuijzen, J. (1995) Essential oil and glycosidically ...
  • نمایش کامل مراجع