تأثیر رژیمهای مختلف آبیاری بر برخی از صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گل مکزیکی

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,060

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_202

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

Abstract:

گل مکزیکی (آق اوستا) ،(Agastache foeniculum) ، گیاهی دارویی، علفی، چند ساله و متعلق به تیره نعناع است . اسانس این گیاه در صنایع داروسازی و غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. به منظور بررسی اثرات رژیم های مختلف آبیاری بر برخی صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی این گیاه آزمایشی گلدانی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه دور آبیاری (هر 5، 10 و 15روز یکبار ) در 4 تکرار انجام گرفت . صفات مورد اندازه گیری شامل ارتفاع گیاه، تعداد برگ عمل کرد ماده تر و خشک، شاخص سطح برگ (LAI)، میزان انباشت پرولین، درصد اسانس و عملکرد اسانس بود . با طولانی شدن دور آبیاریمیزان ارتفاع گیاه، تعداد برگ، عملکرد ماده تر و خشک در گلدان، شاخص سطح برگ و عملکرد اسانس در گلدان کاهش یافت. با کاهش رطوبت خاک میزان انباشت پرولین در برگ ها افزایش یافت به طوری که بیشترین (39/96 میکرو مول در گرم وزن تر ) و کمترین (3/58 میکرو مول در گرم وزن تر ) میزان پرولین به ترتیب در دورهای آبیاری 15 و 5 روزه مشاهده گردید. نتایج این تحقیق همچنین نشان داد که با افزایش فواصل آبیاری درصد اسانس ا فزایش یافت هر چند که اختلاف معنی داری در بین دورهای آبیاری 5 و 10 روزه مشاهده نگردید، بیشترین (2/01 میلی لیتر در 100 گرم ماده خشک) و کمترین (1/7 میلی لیتر در 100 گرم ماده خشک) درصد اسانس نیز به ترتیب در دورهای آبیاری 15 و 5 روزه مشاهده شدند.

Authors

سیدعلی غیبی

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

عباس حسنی

استادیارگروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

یوسف رسمی

استادیار گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

فاطمه سفیدکن

دانشیار پژوهشی، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • امیدبیگی، ر. 1384. تولید و فرآوری گیاهان دارویی. جلد دوم. ...
  • حسنی، ع. 1385. بررسی تاثیر تنش کم آبی بر رشد، ...
  • Omidbaigi, R., Hassani, A. and Sefidkon, F. 2003. Essential oil ...
  • نمایش کامل مراجع