تاثیر هورمون پرایمینگ و اسموپرایمینپ بر بهبود شاخص های جوانه زنی دو گیاه با ارزش درمنه و گل مغربی

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,081

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_238

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

Abstract:

بذر اغلب گونه های دارویی به جهت سازگاری اکولوژیکی با شرایط محیطی جوانه زنی ناهماهنگ و ضعیفی دارند. تیمارهای مختلفی جهت حصول جوانه زنی مطلوب در این گیاهان پیشنهاد شده است. به منظور ارزیابی اثر تیمارهای مختلف بر جوانه زنی گیاه درمنه و گل مغربی، تیمارهای خراشدهی با اسید سولفوریک، اسموپرایمینگ با پلی اتیلن گلیکول، جیبرلین و اکسین(نفتالین استیک اسید) آزمایش شد. نتایج آزمایش نشان داد که در گیاه درمنه، تیمار جیبرلین طول ریشه چه و ساقه چه را افزایش داد و شاخص جوانه زنی در 100 پی پی ام اکسین بیشترین مقدار را داشت. بنیه بذر نیز اگرچه در سطوح 1000 و 1500 پی پی ام از هورمون جیبرلین و 100 پی پی ام از هورمون اکسین بهبود پیدا کرده بود ولی این افزایش بنیه معنی دار نبود. سرعت جوانه زنی با 24 ساعت پرایم کردن بذرها در پلی اتیلن گلیکول بهبود یافت. در گیاه گل مغربی، سطوح مختلف تیمار جیبرلین در خیلی از پارامترها باعث افزایش کیفیت جوانه زنی بذر گیاه گل مغربی شد. به طوری که کاربرد 100پی پی ام این هورمون شاخص جوانه زنی (GI) را افزایش داد، و کاربرد 1500 پی پی ام از آن بنیه را به طور معنی داری بهبود بخشید. طول ریشه چه و ساقه چه و طول گیاهچه نیز در این سطح از هورمون افزایش یافت و به طور کلی کاربرد 1500 پی پی ام جیبرلین نسبت به سایر تیمارها تاثیر مطلوب تری داشت.

Authors

زهرا معین خیاط

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

سمیه چاوشی نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر پردیس کشاورزی و منابع طبیعی

عباس هاشمی منش

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ا.امید بیگی، ر، 1386 . رهیافت‌های تولید و فرآوری گیاهان ...
  • قاسمی پیر بلوطی، ع. . ر. گلپرور، م. ریاحی دهکردی، ...
  • Bhatt A., R. S. Rawal and U. Dhar(2005), Germination improvement ...
  • نمایش کامل مراجع