کشف ادراک و رویکرد محققین و اساتید دانشگاه علوم پزشکی در انتشار و بدانتشاری بروندادهای علمی: یک مطالعه کیفی

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 473

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AIMEC07_020

تاریخ نمایه سازی: 13 اسفند 1398

Abstract:

مقدمه و هدف: روند رو به رشد انتشار بروندادهای علمی ممکن است منجر به تولید مقالات فریب کارانه و جعلی گردد. هدف از این مطالعه بررسی رویکرد پژوهشگران در رابطه با انتشار و بدانتشاری بروندادهای علمی و عوامل موثر بر آن می باشد مواد و روش ها: مطالعه حا ضر به روش تحقیق کیفی اکتشافی و با ا ستفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته در سال 2017 انجام گرفت. جامعه پژوهش را اعضای هیئت علمی، سردبیران و ویرا ستاران مجلات، هیئت داوری مقالات و پایان نامه ها، محققین، پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی تبریز تشکیل دادند. حجم نمونه پژوهش نیز ابتدا بصورت نمونه گیری هدفمند و در ادامه با روش گلوله برفی انتخاب شد. با 27 نفر از افراد واجد شرایط مصاحبه انجام گرفت. چارچوب راهنمای مصاحبه این مطالعه بر پایه ی تحقیق دلوین و گری بنا شد. برای تجزیه و تحلیل یافته ها از نرم افزارMAXQDA v10استفاده شد یافته ها: در خصوص رویکرد پژوهشگران در مجموع 5 تم کهنه شدن داده ها، مدت زمان زیاد داوری تا پذیرش، استناد به متون علمی نامرتبط خود و همکاران، بهره بردن از مشارکت کسی به خاطر حمایت مالی و الزام کردن دانشگاه به انتشار تعداد مشخصی مقاله شناسایی شد که هر کدام شامل ساب تم های مربوطه می باشد. مدت زمان زیاد فرآیند داوری ژورنال ها و الزام دانشگاه به انتشار تعداد مشخصی برونداد علمی به اتخاذ رویکردهای نامناسب در انتشار بروندادهای علمی می شود نتیجه گیری: پژوهشگران در برخی موارد رویکردهای نادرستی برای انتشار آثار خود در پیش می گیرند که می تواند نا شی از نگاه کمیت محور دانشگاه ها و توجه افراطی به شاخص های پژوهش با شد. به نظر می ر سد تجدید نظر در نگاه کمیتی به آثار پژوهشگران و تو سعه اخلاق علم، با تاکید بر رعایت معیارهای نوی سندگی،کیفیت و آموزش سوء رفتارهای پژوه شی در قالب دوره های آموزشی و نظارت منا سب می تواند تاثیر منا سبی در بهبود و ضعیت موجود داشته باشد

Authors

ناهیده خوشمرام

کارشناس ارشد کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

رحیم خدایاری زرنق

استادیار گروه آموزشی مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.

وحیده زارع گاوگانی

دانشیار گروه آموزشی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.

معصومه ستاری

کارشناس ارشد کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، کارشناس علم سنجی در دانشگاه علوم پزشکی مجازی، تهران، ایران.