Senior Defense: خوانش آیکونوگرافی نقوش تزئینات بناهای مجموعه زندیه شیراز بر اساس دیدگاه اروین پانوفسکی (نمونه موردی: مسجد وکیل)
Reading the iconography of the decorative motifs of the Zandiyeh Shiraz buildings based on Erwin Panofsky's point of view (Case example: Vakil Mosque)
خوانش آیکونوگرافی نقوش تزئینات بناهای مجموعه زندیه شیراز بر اساس دیدگاه اروین پانوفسکی (نمونه موردی: مسجد وکیل) روز دوشنبه، 29 مرداد، 1403 توسط موسسه آموزش عالی هنر شیراز در شهر شیراز استان فارس برگزار می شود.
حوزه های تحت پوشش: Arts and Humanities
برگزار کننده: موسسه آموزش عالی هنر شیراز
چکیده
نقوش تزئینات بناهای تاریخی و معماری ازجمله مولفه های مهمی است که در بررسی و درک فرهنگ و تمدن یک سرزمین، نقش بسزایی دارد. آیکونوگرافی نقوش تزئینات بناها، به معنای خواندن و تفسیر نمادها و علائمی است که در آن ها به کاررفته اند و با یاری آن می توان به فهم بهتر از زبان بصری آن ها دست یافت. برای مطالعه و تجزیه وتحلیل آیکونوگرافی، نیازمند استفاده از روش های کیفی و کمی و همچنین دیدگاه های مختلف برای تحلیل و تبیین نقوش و علائم است. اروین پانوفسکی، به عنوان یک نظریه پرداز و محقق درزمینه آیکونوگرافی، تمرکز خود را بر ارتباط بین نمادها و ساختارهای معنایی در زبان بصری قرار داده است. در این مطالعه، تمرکز بر روی مسجد وکیل در مجموعه زندیه شیراز قرار می گیرد. با استفاده از روش های تحلیلی و تفسیری اروین پانوفسکی، نقوش و تزئینات مسجد وکیل موردبررسی قرار می گیرند و در قالب نظامی از نمادها و ساختارهای معنایی مورد تحلیل قرار می گیرند. این تحلیل می تواند به فهم عمیق تری از اعتقادات، ارزش ها و فرهنگ مرتبط با مجموعه زندیه شیراز کمک کند و نیز به شناخت بهتری از روش ها و راهکارهای نگهداری و حفاظت از این آثار باارزش فرهنگی و تاریخی در ایران منجر شود.
واژگان کلیدی: نقوش، مسجد وکیل، آیکونوگرافی، اروین پانوفسکی
معرفی سخنرانان: گردآورنده : سارا پاشائی استاد راهنما : شهریار اسدی استادان داور : مطهر فرخی - علی اکبر جهانگرد
معرفی سخنرانان: گردآورنده : سارا پاشائی استاد راهنما : شهریار اسدی استادان داور : مطهر فرخی - علی اکبر جهانگرد
درج در سایت: 28 مرداد 1403 - تعداد مشاهده 91 بار