معرفی همایش
میزان بالای خودکشی و اقدام به آن باعث شده است تا پرداختن به این موضوع از چند منظر ضرورت یابد.
• از منظر پیشگیری: افزایش آگاهی عمومی درباره علل، علایم و نشانه ها و راهکارهای پیشگیری از خودکشی میتواند میزان آن را در جامعه کاهش دهد.
• از منظر اقتصادی: هر ساله خودکشی هزینه های بسیاری را بر سیستم سلامت، بهداشت و درمان کشور متحمل می کند، افزایش آگاهی و اطلاعرسانی پیرامون پیشگیری از خودکشی میتواند بار هزینه های سلامت را کاهش دهد.
• از منظر سلامت روانی- اجتماعی: اساسا میزان بالای خودکشی در هر جامعه ای نشان دهنده این است که سلامت روانی- اجتماعی شهروندان آن در معرض تهدید قرار دارد. جامعه ای که میزان خودکشی در آن بالاست؛ جامعه رای است که از طیف سلامت فاصله گرفته و در مسیر بیماری قرار گرفته است؛ چنین جامعه ای بدون تردید از مشارکت، همبستگی و انسجام اجتماعی برخوردار نخواهد بود.
• از منظر سیاستگذاری: پرداختن به خودکشی و برگزاری همایش¬های تخصصی پیرامون آن منجر به افزایش حساسیت زایی در سازمان ها و ارگان های ذی ربط می گردد تا در راستای تدوین سیاست ها و برنامه هایی که منجر به کاهش این پدیده میشود، گام بردارند.
لذا هدف از برگزاری این همایش به اشتراک گذاشتن برنامه های اجرایی کارآمد و موفق در حوزه پیشگیری از خودکشی و تبادل آن با متخصصین این امر و مسئولان متولی این حوزه می باشد
محورهای همایش
آشنایی با برنامه های موفق پیشگیری از خودکشی در ایران و جهان
سنت، مدرنیته و خودکشی
نقد و آسیب شناسی برنامه های پیشگیری از خودکشی
فقه و حقوق و خودکشی
همه¬گیرشناسی رفتارهای خودکشی
بلایای طبیعی- غیرطبیعی و خودکشی
عوامل اقتصادی و خودکشی
هنر، ورزش و خودکشی
عوامل اجتماعی و خودکشی
تجربه زیسته و خودکشی
عوامل روانشناختی و خودکشی
مداخلات موثر در خودکشی
عوامل خانوادگی و خودکشی
سازمان های مردم نهاد و پیشگیری از خودکشی
رسانه و خودکشی پیشگیری از خودکشی در دانشگاه و کادر درمان
مقابله با خوشه های خودکشی
پیشگیری از خودکشی در مدارس