اهمیت رعایت مسائل اخلاقی و قانونی در فعالیت رسانه های اجتماعی

4 اسفند 1401 - خواندن 3 دقیقه - 592 بازدید

دانشگاه پیام نور (همه مراکز) 



فرض کنید شما بلاگری هستید که اغلب فناوری های جدید را بلاگ می کنید. به عنوان تاثیر گذار کلیدی در انجمن IT، شرکت نرم افزاری با شما ارتباط برقرار می کند و از شما می خواهد تا پست بلاگی پشتیبانی درباره محصول جدید بنویسید. چه کار خواهید کرد؟

به منظور اقدام به شکل اخلاقی، شما میتوانید بیان کنید که شرکت برای این کار از شما بصورت رسمی درخواست کرده ، حتی پول آن را پرداخته پس می توان پست بلاگ پشتیبانی منتشر کرد. یا به عنوان یک بلاگر مستقل، می توانید ایده های شخصی در مورد محصول پیشنهادی را بنویسید که احتمالا شامل جنبه های منفی نیز می باشد. همانند تبلیغات برخط، وابستگی نویسنده باید در هر نوع پیام پشتیبانی که می تواند بر تصمیم خرید مشتریان تاثیر گذار باشد، آشکار شود. 

اخلاقیات رسانه های اجتماعی یعنی اینکه کاربر رسانه های اجتماعی باید در مورد رابطه، دیدگاه و هویت خودش صادق باشد. به عنوان مثال، نمونه هایی از رفتارهای غیراخلاقی از چشم انداز سازمان ها عبارتند از: پست های بالاگ یا بررسی برند های منتشر شده در ازای پرداخت توسط بازاریابانی که در سازمان استخدام شده اند و توییت کنندگان بی هویت و بررسی و نظر دهی توسط مشتری کذایی و اعضای فیک اتاق گفتگو (چت روم) 

 پویش های ویروس وار که تظاهر می شوند ویدئو های کاربران هستند اما کارکنان نیز ممکن است رفتارهای غیراخلاقی از خود بروز دهند، مانند: آشکار کردن برخط اطلاعات تجاری و ناسزا گفتن به مشتریان یا همکاران برخط • بسیاری از افراد اطلاعات را بدون توجه ، به صورت برخط پست می کنند. در موقعیت های خصوصی و حرفه ای، رسانه های اجتماعی غیراخلاقی ممکن است به موقعیت کارمند نیز آسیب بزنند. 

اخلاقیات رسانه های اجتماعی موضوع بسیار مهمی است، زیرا رسانه های اجتماعی به سرعت در حال گسترش است و مرز بین زندگی شخصی و زندگی افراد را به نوعی مبهم کرده است. به خاطر خطرات بالقوه مربوط به رسانه های اجتماعی، باید افراد درباره استفاده از رسانه های اجتماعی رو به رشد آموزش لازم را ببینند. 


دانشگاه پیام نور (همه مراکز)