فراخوان مقاله تبیین و بررسی تجربیات نزدیک به مرگ از منظرپزشکی، روانپزشکی، فلسفی و دین

2024-10-8
فراخوان مقاله تبیین و بررسی تجربیات نزدیک به مرگ از منظرپزشکی، روانپزشکی، فلسفی و دین
تبیین و بررسی تجربیات نزدیک به مرگ از منظرپزشکی، روانپزشکی، فلسفی و دین روز سه شنبه، 24 مهر، 1403 توسط دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان در شهر سمنان برگزار می شود. دانشجویان و علاقه مندان به این حوزه دعوت می گردد با توجه به محورهای اصلی کنفرانس تا تاریخ 15 شهریور ماه جهت ارسال مقالات خود اقدام نمایند


تجربه نزدیک مرگ (Near-death Experience) (به صورت مخفف: NDE) توضیحات در قبیل تجربات دارای تنوع زیادی است واز نظر علمی، فلسفی و مذهبی قابل توجه می باشد.

تجربه نزدیک مرگ پدیده ای است که عمدتا در رشته های فراروان شناسی، روانشناسی، روانپزشکی و طب بیمارستانی (en) مطالعه می شود. چنین مواردی معمولا بعد از اینکه فردی مرگش از لحاظ بالینی قطعی شده یا خیلی نزدیک به مرگ است گزارش شده است. از این رو آن را تجربه نزدیک مرگ نامیدند.

شرایط بالینی که گمان می رود منجر به تجربه نزدیک مرگ می شود عمدتا شامل موارد زیر است: ایست قلبی، شوک خونریزی هنگام وضع حمل یا عوارض پیش از عمل جراحی، برق گرفتگی، تصادفات شدید، کما، خونریزی مغزی، سکته مغزی و در خودکشی ناموفق و افراد در حال غرق و امثال آن. البته در برخی بیماری های روحی مثل افسردگی و حتی در شرایط عادی و در موارد بسیار استثنائی به صورت اختیاری هم رخ می دهد. معمولا در حوزه علوم پزشکی علوم اعصاب شناختی به عنوان یک حوزه مطالعاتی بین رشته ای منشا این گونه تجربیات را مورد بررسی قرار می دهد که دربرگیرنده علوم اعصاب، روان شناسی و علوم رایانه می شود. پژوهش هایی که امروزه بر روی تجربه نزدیک مرگ انجام می شود، با وجود این که از مراحل مختلف علمی می گذرند، اما کاملا جنبه علمی به خود نگرفته چون معمولا هنگامی که بیمار تحت عمل احیاء اورژانسی قرار می گیرد، اسکن فعالیت مغزی از او گرفته نمی شود. لازم به ذکر است که تجربه نزدیک به مرگ فقط جنبه های کلینیکی ندارد و از جنبه فلسفی نیز نیاز به بررسی دارد .گروه های همکار در این همایش: نوروفیزیولوژیست، متخصص مغزواعصاب،متخصص قلب، روانپزشک، روانشناس، دین شناس، متخصصان فلسفه و عرفان. گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی سمنان ، در نظر دارد از توان علمی کشور در رشته های مختلف استفاده کند و در این راستا همایشی علمی در جهت تبیین و بررسی پدیده تجربه نزدیک به مرگ از منظر پزشکی، روانپزشکی ، فلسفی و دینی برگزار نماید.

***

محورهای کنفرانس:

محورهای همایش

معنا و تعریف مرگ از لحاظ پزشکی و فلسفی
نظریه ها و مدل های جدید درباره مرگ
حالت های آگاهی و ادراکات در تجربه های نزدیک به مرگ
وضعیت فیزیولوژیک بدن و مغز در تجربه های نزدیک به مرگ
دسته بندی تجربیات نزدیک به مرگ
مقایسه تجربه های نزدیک به مرگ با تجربه های مشابه ( رویای صادقه، ادراکات فراحسی و...)
تجربیات نزدیک به مرگ و مواد روانگردان
روش شناسی راستی آزمایی تجربیات نزدیک به مرگ
روش شناسی تحقیقاتی در تجربه های نزدیک به مرگ
ملاحظات اخلاقی در ارتباط با تجربه های نزدیک به مرگ
تعامل کادر درمان با تجربه گران نزدیک به مرگ
تغییر سبک زندگی پس از تجربه های نزدیک به مرگ
جنبه های فلسفی و عرفانی تجربه های نزدیک به مرگ

و... (اطلاعات کامل کنفرانس)