نماتدها، نشانگرهای زیستی آلودگی خاک به فلزات سنگین
Publish place: Journal of land Managment، Vol: 5، Issue: 2
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 317
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_LMJ-5-2_003
تاریخ نمایه سازی: 25 شهریور 1399
Abstract:
فراوانی و حضور همه جایی نماتدها در اکوسیستمهای مختلف آنها را به یکی از بهترین نشانگرها جهت پایش آلودگیهای زیست محیطی تبدیل کرده است. از بین ارگانیسمهای موجود در خاک، نماتدها بعنوان یکی از بهترین شاخصهای زیستی جهت شناسایی اختلالات موجود در خاک از جمله آلودگی خاک به فلزات سنگین مطرح میباشند. تحقیقات انجام شده پیرامون تاثیر فلزات سنگین از جمله سرب،کادمیوم،کروم،مس،نیکل،روی و سلنیوم روی جنسهای مختلف نماتدها از گروههای مختلف تغذیهای و از طریق تحلیل شاخصهای مرتبط با تنوع و اجتماع نماتدها نشان دهنده تاثیر قابل توجه افزایش غلظت فلزات مذکور روی جمعیت برخی از جنسهای نماتدها است؛ اما با وجود خصوصیات منحصر بفرد نماتدها در پایش آلودگیهای خاک، تعمیم دادن اثرات مشاهده شده آلودگیهای ناشی از فلزات سنگین بر روی اجتماع نماتدها، دشوار به نظر میرسد؛ چرا که نوع اکوسیستم، مقیاس مکانی و همچنین خصوصیات منطقه ای از جمله pH خاک، پوشش گیاهی و وجود فون نماتدهایی که از قبل در خاک حضور دارند میتواند تجزیه و تحلیل نتایج این گونه اطلاعات را تحت تاثیر قرار دهد؛ بنابراین لازم است، در تحلیل شاخصهای جمعیتی نماتدها، جنسهایی از نماتدها را که باعث ابهام در پیشگویی میشوند را حذف و بر روی جنسهای شناخته شدهای که قابلیت بروز واکنش به یک محرک مداخلهگر در محیط خاک را دارند، متمرکز گردد. در این صورت تحلیل شاخصهای جمعیتی هم قابلیت پیشگویی خوبی دارند و هم از لحاظ اقتصادی با صرفه تر هستند. مثالهایی از جنبههای کاربردی و تجاری نماتدها در پایش آلودگی زیستگاههای آبی به آلودگیهایی مانند آلودگیهای ناشی از مواد شیمیایی در سایر کشورها و جود دارد. در این راستا بهرهگیری از نتایج تحقیقات سایر کشورها، توسعه تحقیقات کاربردی در این زمینه و رفع محدودیتهای موجود میتواند زمینه ساز استفاده از نماتدها در پایش آلودگی خاک به فلزات سنگین باشد.
Keywords:
Authors
هادی کریمی پور فرد
استادیار پژوهش-بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد، سازمان تحقیقات، آموزش
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :