مروری بر مفهوم رگ تگ

صاحب اثر: پژوهشکده بیمه
نوع محتوی: طرح پژوهشی
Language: Persian
Document ID: R-1047706
Publish: 15 January 2019
View: 362
Pages: 110
Publish Year: 1397

نسخه کامل Research منتشر نشده است و در دسترس نیست.

  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Research:

Abstract:

هرچند که تا مدت ها قبل قانون مور در صنعت فناوری دارای اهمیت بسیاری بود لکن امروزه دقیقا مشابه با قانون فوق، می توان به صورت تمثیلی به قانونی با نام `Law`s Law در حوزه مقررات و قانون گذاری اشاره نمود. هدف از این نامگذاری نشان دادن افزایش روزافزون قوانین و مقررات در صنایع مالی و به ویژه پس از بحران مالی جهانی سال 2008 می باشد. پس از بحران مالی جهان در سال 2008، قوانین بسیار سخت گیرانه ای در فرآیندها و جریان های کاری در دنیای مالی وضع گردید. به جهت انطباق با چنین قوانین سخت گیرانه ای، نه تنها نهادها و سازمان های مقررات گذار، که سازمان ها نیز می بایست دارای بینشی بسیار دقیق، با جزییات بسیار و یا حتی دقیقه ای نسبت به داده ها و اطلاعات باشند تابتوانند هرچه بهتر خود را با حجم بالایی از قوانین تطبیق دهند. به طور مثال تنها قانون MFID2 در حدود 170 هزار صفحه است. با این حجم از قوانین سوال اینجا است که چگونه یک سازمان قادر خواهد بود تا تمامی این قوانین و مقررات را مطالعه، تجزیه و تحلیل و از آن مهم تر در مدل های کسب و کار خود پیاده سازی نماید.
در چنین شرایطی اینگونه به نظر می رسد که قوانین جدید به مثابه یک تهدید جدی برای مدل های کسب و کار سنتی مورد استفاده توسط سازمان ها باشند چرا که در صورت عدم رعایت قوانین، شرکت ها و نهادهای مالی ملزم به پرداخت جریمه های هنگفتی خواهند بود. طبق گزارش تامسون رویترز در سال 2016، هزینه سالانه برای شرکت های مالی برای انطباق در حدود 7 بیلیون دلار است که با نرخ رشد سالانه ترکیبی 18 درصد در حال افزایش است. تنها راه برای غلبه بر این حجم از تغییرات ، پیدا نمودن روشی جهت خودکار سازی فرآیندها و تغییر در رویه ها است. 
در راستای حل معضلات فوق، این بار نیز فناوری وارد کارزار رقابت گشته و به ارایه مفهومی جدید با نام رگ تک پرداخته است. رگ تک فضایی تکنولوژی محور است که با استفاده از فناوری های نوین سعی در ارایه راه حل هایی به جهت رفع موانع مقررات گذاری و انطباق با نیازمندی های قانونی دارد. افزایش سرعت و خودکار سازی امور و فرآیندها در فضای رگ تک، دو مورد از موضوعاتی هستند که به بهره وری بیشتر سازمان ها در محیط های نظارتی پیچیده امروزی کمک شایانی می نمایند. از سوی دیگر در واقع رگ تک، نقش مهمی در خودکار سازی وظایف انطباقی داشته و از این رو به کاهش ریسک های نهادهای مالی کمک شایانی می نماید. 

رگ تک به عنوان یک مفهوم برافکن، ساختار خدمات مالی فعلی را از طریق استفاده از فناوری های نوآورانه تغییر داده و با استفاده از فناوری های نوآور بوجود آمده است تا ماهیت تطبیق با مقررات را تغییر دهد. از جمله اهداف رگ تک حفظ انطباق در پایین ترین سطح هزینه ای ممکن، بهبود بهره وری و شفافیت و همچنین ساده سازی و مدیریت داده به جهت مدیریت موثر ریسک در سازمان ها است. از سوی دیگر طبق تحقیقات بعمل آمده میزان سرمایه گذاری در حوزه رگ تک با نرخ رشد مرکب سالیانه 10.8 درصد در بازه زمانی 2014 تا 2017، به بیش از 1.04 بیلیون دلار در سال 2017 رسیده است.
از این روی برخی کشورها و مناطق در جهان به جهت استفاده از مدل های کسب و کار مبتنی بر رگ تک از مدت ها قبل فعالیت خود را آغاز نموده اند. اروپا از جمله این مناطق است که طبق برخی از پژوهش های بعمل آمده بیش از 60 استارتاپ در این منطقه، بر حوزه رگ تک در خدمات مالی متمرکز می باشند. موسسهEY در سال 2015 اعلام نمود که پذیرش رگ تک در کوتاه مدت موجب دست یابی به مزایایی نظیر بهبود بهره وری عملیاتی و کاهش هزینه ها گشته و در بلند مدت نیز مزایایی نظیر کاهش هزینه های انطباق بوسیله ساده سازی و استانداردسازی رویه های انطباق، استفاده از راه حل های پایدار و مقیاس پذیر و یا استفاده از راه حل های پایدار و مقیاس پذیر و بهبود تجارب را با خود به همراه دارد.
علی رغم مزایای حایز اهمیت رگ تک می بایست توجه نمود که رگ تک یک نوش دارو برای تمامی چالش های مرتبط با موضوعاتی نظیر انطباق و یا حتی حاکمیت شرکتی نیست چرا که به طور مثال و در ساده ترین حالت به جهت اجرای چنین پروژه هایی، موانع بسیاری از جمله موانع زیرساخت و تجهیزات، موانع قانونی، کمبود نیروی متخصص وجود دارد که هر کدام از موضوعات فوق می توانند به رغم صرف هزینه های بالا خود به تنهایی از علل شکست پروژه محسوب گشته و پیامدهای منفی بیشماری را برای سازمان با خود به همراه داشته باشند. 
لازم به ذکر است که همچون رقابت در فضای فین تک ها، در محیط رگ تک نیز بانک ها از شرکت های بیمه ای جلوتر بوده و سرمایه گذاری در این بخش را از سال ها قبل آغاز نموده اند لکن امروزه به دلیل اهمیت و گسترش رو به رشد رگ تک، این موضوع برای نهادهای بیمه گر سنتی به ویژه سازمان هایی با فعالیت های بین المللی حایز اهمیت گشته است. لذا هدف از این مستند در گام نخست مروری بر مفاهیم اصلی و پایه ای رگ تک است. به رغم پیشتازی بانک ها نسبت به بیمه ها در این فضا، سعی گردیده است تا با بیان مثال های گوناگون به اهمیت موضوع رگ تک در صنایع بیمه ای نیز تا حد امکان پرداخته شود.