بررسی پراکنش، فراوانی و تغییرات فصلی میکروجلبکهای سد 15 خرداد قم
Publish place: Applied biology، Vol: 10، Issue: 38
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 518
This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SJOAP-10-38_001
تاریخ نمایه سازی: 21 دی 1399
Abstract:
سابقه و هدف: میکروجلبکها، جلبکهای یک تا چند سلولیاند که شرایط محیطی مناسب نظیر دما و دوره طولانی نور و همچنین ورود مواد مغذی حاوی فسفر و نیترات بر فراوانی و پراکنش آنها تاثیر گذارده و بعضا باعث بروز مشکلات بهداشتی، زیست محیطی و فرایندی در تصفیهخانههای آب میگردد. مواد و روش کارها: این مطالعه به منظور تعیین تراکم و تنوع میکروجلبکها در آب سد 15 خرداد در دو فصل زمستان و بهار، در مناطق مختلف سد و در ارتفاع یک و پنج متری با نمونهبرداری و شناسایی و شمارش براساس مورفولوژی جلبکها، انجام شده است. نتایج:نتایج نشان میدهد از جنسهای مختلف میکروجلبکی دیاتومهها با 1/41%، جلبکهای دوتاژهای با 5/32%، جلبکهای سبز با 2/23% و جلبکهای سبز- آبی با 2/3% به ترتیب غالبترین جوامع را تشکیل میدهند. در نمونههای برداشتی از کل سد، جنس غالب، جلبک پریدینیوم میباشد. بیشترین مقدار فراوانی در ارتفاع یک متر، در ماه خرداد و کناره ضلع غربی و کمترین مقدار فراوانی در ارتفاع پنج متر، در ماه دی و کناره ضلع شرقی است (p < 0.05). نتیجهگیری:نتایج این مطالعه در برنامهریزی مدیریت بهرهبرداری واحدهای مختلف تصفیهخانه آب قم موثر خواهد بود.
Keywords:
Authors
حسن بختیاری
دانشجوی دکتری، گروه علوم محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
لعبت تقوی
دانشیار، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
سید احمد میرباقری
استاد، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران
طاهر رجایی
دانشیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه قم، قم، ایران.
مهدی رمضانی
استادیار، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :