بررسی تاثیر مشاوره مبتنی بر ذهن آگاهی بر اضطراب دوران بارداری و پارامترهای فیزیولوژیک نوزادان
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 413
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SJNMP-6-1_009
تاریخ نمایه سازی: 2 بهمن 1399
Abstract:
زمینه و هدف: اضطراب یکی از شایعترین علائم همراه در مادران بارداراست و با عواقب ناگوار مادری و نوزادی همراه است، مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر مشاوره مبتنی بر ذهن آگاهی بر اضطراب بارداری و پارامترهای فیزیولوژیک نوزادان انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه به روش شبه تجربی و با استفاده از طرح پیشآزمون –پسآزمون با گروه کنترل انجام شد. 60 زن باردار نخست زای مراجعهکننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر کرمانشاه به شیوه در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در گروه مداخله و کنترل تخصیص یافتند. گروه کنترل مراقبتهای معمول بارداری و گروه مداخله علاوه بر مراقبتهای معمول بارداری، هشت جلسه 60 تا ۹۰ دقیقهای مشاوره مبتنی بر ذهن آگاهی دریافت کردند. قبل، بلافاصله بعد و یک ماه پس از مداخله پرسشنامه اضطراب بارداری وندنبرگ توسط هر دو گروه تکمیل شد. بعد از زایمان چکلیست پارامترهای فیزیولوژیک (وزن، قد، سن بارداری و نمره آپگار) نوزادان مادران هر دو گروه تکمیل شد. یافتهها پس از ورود به نرمافزار SPSS نسخه 25 مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت.
یافتهها: اضطراب بارداری قبل از مداخله بین دو گروه مداخله و کنترل از نظر آماری تفاوت معنادار نداشت (0/694P=) ولیکن در بلافاصله بعد و یک ماه بعد از مداخله تفاوت معنادار بود (0/001 P<). پارامترهای فیزیولوژیک نوزادان متولدشده از زنان گروه مداخله و کنترل در بعد از زایمان تفاوت معناداری نداشت.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه مشاوره مبتنی بر ذهن آگاهی در کاهش اضطراب بارداری مؤثر بود ولیکن تأثیری بر پارامترهای فیزیولوژیک نوزادان در هنگام تولد نداشت.
Keywords:
Authors
سوسن حیدرپور
دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
روژین فعلی
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
کامران یزدانبخش
دانشگاه رازی
فاطمه حیدرپور
مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقا سلامت، دانشکده بهداشت. دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه