بررسی شاخص توده بدنی و عوامل پیش بینی کننده آن در ساکنان شهر رشت
Publish place: Payesh، Vol: 19، Issue: 5
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 379
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PAHM-19-5_006
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1399
Abstract:
مقدمه: شاخص توده بدنی به عنوان یکی از مولفه های اصلی در شیوع بیماری های غیرواگیر است که عوامل مختلفی ازجمله متغیرهای دموگرافیک و محیط زندگی بر آن تاثیرگذار است. از اینرو مطالعه حاضر با هدف بررسی شاخص توده بدنی و عوامل پیش گویی کننده آن انجام شد.
مواد و روش کار: این مطالعه به روش تحلیلی- مقطعی بر روی ۱۰۰۰ نفر از ساکنان ۵ منطقه شهر رشت در سال 1396 انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه های شامل مشخصات دموگرافیک و شاخص های محیط زندگی که برگرفته از مقیاس سرمایه اجتماعی فوکستون و جونز می باشد، جمعآوری گردید و قد و وزن کلیه شرکت کنندگان اندازه گیری شد. رگرسیون خطی ساده و چند متغیره با استفاده از نرم افزار spss نسخه 20 جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.
یافته ها: براساس نتایج، میزان شیوع اضافه وزن و چاقی در جمعیت مورد مطالعه، 55/5% بود و نتایج نشان داد که سن، نداشتن فرزند، عدم ابتلا به بیماری های غیرواگیر و مدت زمان اقامت در محیط مسکونی یش گویی کننده مستقل افزایش شاخص توده بدنی هستند.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه چاقی و اضافه وزن در گروه های سنی مختلف از مشکلات عمده این منطقه به شمار میرود، لذا به نظر می رسد شناسایی دیگر عوامل پیش بینی کننده این مشکل و اتخاذ اقدامات پیشگیرانه مرتبط با این عوامل در سیاست گذاری های سلامت می تواند کمک کننده باشد.
Keywords:
Body Mass Index , Living Environment , Physical Environment , Social Environment , Obesity , شاخص توده ی بدنی , محیط زندگی , محیط فیزیکی , محیط اجتماعی , چاقی
Authors
ابوالفضل اعتباریان خوراسگانی
Amol Faculty of Nursing and Midwifery, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
عاطفه قنبری خانقاه
Social Determinants of Health Research Center (SDHRC), Department of Nursing (Medical- Surgical), Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
سجاد میرحسنی
Student Research Committee, Amol Faculty of Nursing and Midwifery, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
حمید شریف نیا
Amol Faculty of Nursing and Midwifery, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :