بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد بیماران مبتلا به دیابت در استان یزد درباره رتینوپاتی دیابتی
Publish place: Tolooebehdasht Journal، Vol: 18، Issue: 1
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 251
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TBS-18-1_008
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1399
Abstract:
مقدمه: بیماری دیابت، یک بیماری متابولیک است که عوارض فراوان و ناتوانکنندهای از جمله عوارض چشمی دارد. بسیاری از بیماران دیابتی، بدلیل عدم آگاهی از ضرورت معاینات چشم پزشکی دوره ای، پیگیری منظمی ندارند و این به نوبه خود باعث عدم تشخیص به موقع عوارض چشمی دیابت به ویژه رتینوپاتی دیابتی و افزایش شیوع این عوارض میشود. بنابراین این مطالعه با هدف ارزیابی سطح آگاهی، نگرش و عملکرد بیماران دیابتی در مورد عوارض چشمی دیابت و عوامل مرتبط با آن انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه بصورت مقطعی، مبتنی بر جمعیت یزد در افراد بین20 تا 83 ساله با استفاده از نمونه گیری تصادفی بر روی بیماران دیابتی تیپ دو مراجعه کننده به مرکز تحقیقات دیابت یزد انجام شد. داده ها از طریق پرسشنامه و به وسیله مصاحبه با بیماران توسط مجریان طرح جمع اوری گردید. اطلاعات جمع آوری شده توسط نرم افزار20 SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. از آزمون های chi square و man-withny u برای بررسی داده ها استفاده شد و سطح معناداری 05/0P < تعریف گردید.
یافته ها : 732 بیمار واجد الشرایط وارد مطالعه شدند که 47% آن ها مرد و 53% آن ها زن بودند. آگاهی و عملکرد بیماران دیابتی در زمینه رتینوپاتی دیابتی با جنس (001/0=P)و گروه سنی رابطه معناداری داشت (01/0=P , 05/0(P و عملـکرد آنان با سطح تحصیلات نیز رابطه معناداری داشت (01/0P = ). آگاهی و عملکرد بیماران هم چنین با مدت زمان ابتلا به بیماری دیابت (01/0P = ) و میزان درآمد آنها ارتباط معناداری را نشان داد (05/0p<). همچنین وجود بیماری های همزمان فشار خون، بیماری قلبی و چربی بالا در بیماران دیابتی با عملکرد بیماران رابطه معناداری نشان داد (01/0P = ) .
نتیجه گیری از آنجایی که رتینوپاتی دیابتی در 5 سال اول بیماری ممکن است ایجاد شود بنابراین افزایش در آگاهی و نگرش زود هنگام با برنامه های سیستم مراقبت سلامت اولیه دیابت مرتبط می باشد. لذا تقویت این سیستم باعث افزایش ارتباط سیستم سلامت با بیماران و هم چنین افزایش آگاهی، نگرش و عملکرد بیماران دیابتی می گردد.
Authors
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :