روشی نوین جهت تشخیص بیماری مالاریا با استفاده از پردازش تصویر
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 392
This Paper With 21 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NUMS-7-1_004
تاریخ نمایه سازی: 3 اسفند 1399
Abstract:
مقدمه
بیماری مالاریا یک بیماری عفونی است که موجب مشکلات جدی در امر سلامت شده است و مهمترین بیماری انگلی بشری به شمار میرود. برای کنترل و درمان بیماری مالاریا، به تشخیص صحیح و اقدام به موقع نیاز است. در این پژوهش به وسیله روشهای پردازش تصویر و شبکه عصبی، روشی خودکار برای تشخیص این بیماری ارائه شده است.
مواد و روشها
در این روش ابتدا پیشپردازش انجام شده و توسط مدل کانتور فعال گلبولهای قرمز از تصویر جدا شده و سپس با استفاده از تابع موجک، 840 ویژگی از تصویر استخراج نموده و با کمک ماشین بردار پشتیبان به دو گروه نرمال و غیر نرمال طبقهبندی میگردد. در این پژوهش از پایگاه داده بیماری مالاریا با 120 تصویر نرمال و 120 تصویر غیر نرمال و از نرمافزار MATLAB R2016B استفاده شده است.
یافتهها
نتایج نشان میدهد که در مقایسه با مطالعات گذشته، تشخیص بهتر بوده و معیارهای دقت و حساسیت به 25/93 درصد و 100 درصد رسیده است.
نتیجهگیری
در مرحله پیشپردازش نویزهایی که به سبب قطعهبندی گلبولهای قرمز مشخص شده، از زمینه جداسازی میشوند و سپس به کمک موجک، ویژگیها استخراج شده و با چند شبکه عصبی و ماشین بردار پشتیبان این دادهها مورد آموزش، آزمون و ارزیابی قرار داده می شوند. در این پژوهش از پایگاه داده بیماری مالاریا با 240 تصویر و نرمافزار Matlab استفاده شد و به کارایی مطلوب 78/99 درصد بهبود یافته است.
Keywords:
Authors
محمد رستمی
Member of Young Researchers and elite Club, Dehaghan Branch, Islamic Azad University, Dehaghan, Isfahan, Iran
سعید آیت
Computer Engineering and IT Department, Payame Noor University, Iran
الهه نشاط
Department of Computer Engineering and IT, Tehran branch Islamic Azad University, north-branch, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :