بررسی فراوانی آللی پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی rs137852579 موجود در ژن کد کننده گیرنده آندروژن در بیماران مبتلا به سرطان پروستات و مطالعه نظری ارتباط این پلی مورفیسم با مقاومت دارویی به درمان با داروی انزالوتامید
Publish place: New Cellular Biotechnology - Molecular، Vol: 10، Issue: 37
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 380
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NCMBJ-10-37_008
تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1399
Abstract:
سابقه و هدف: تاکنون پلیمورفیسمهای تک نوکلئوتیدی بسیاری در ژن کدکننده گیرنده آندروژن شناسایی شده است که نقش مهمی در توسعه، پیشبینی و تشخیص سرطان دارند. در همین راستا، این تحقیق با هدف بررسی فراوانی آللی پلیمورفیسم تک نوکلئوتیدی rs137852579 موجود در ژن کدکننده گیرنده آندروژن در بیماران مبتلا به سرطان پروستات طراحی و اجرا شد.
مواد و روشها: در این مطالعه خون محیطی به میزان 10 سی سی از 50 فرد مبتلا به سرطان پروستات و 50 فرد سالم گرفته شد و DNA ژنومی نمونهها استخراج و جداسازی شد. برای بررسی وجود پلیمورفیسم موردنظر در افراد جمعیت، از تکنیک ARMS-PCR و تعیین توالی مستقیم استفاده شد. همچنین جهت بررسی مکانیسم عمل داروی انزالوتامید در برهمکنش با گیرنده آندروژن از تکنیک بیوانفورماتیکی داکینگ مولکولی استفاده شد.
یافته ها: نتایج این تحقیق نشان داد که فراوانی آللی rs137852579 برای آلل C در گروه سالم برابر با 06/0 و در گروه بیمار برابر با 28/0 است. نتایج حاصل نشان میدهد که بروز آلل C در rs137852579 بهصورت معناداری با بروز سرطان پروستات ارتباط دارد (029/0Pvalue=). بهعلاوه میزان هتروزیگوسیتی نشان داد که جمعیت ایرانی برای این پلیمورفیسم در تعادل هاردی واینبرگ است.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج بهدست آمده از این پژوهش میتوان نتیجه گرفت که پلیمورفیسم rs137852579 در ژن گیرنده آندروژن میتواند با ایجاد سرطان پروستات در جمعیت ایران نقش داشته باشد.
Keywords:
Authors
مرجان حسینی
Department of Biology, Science Faculty, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
حسین سازگار
Department of Biology, Science Faculty, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
نوشا ضیا جهرمی
Department of Biology, Science Faculty, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :