بررسی الل HLA-DQB2 در بیماران مبتلا به آلوپسیا آره آتا
Publish place: New Cellular Biotechnology - Molecular، Vol: 9، Issue: 35
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 365
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NCMBJ-9-35_004
تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1399
Abstract:
سابقه و هدف: آلوپسیا آرهآتا (AA) یک بیماری چند عاملی است که با ریزش موی سر به خصوص در ناحیه سر شناسایی میشود که 5 میلیون نفر را تحت تأثیر خود قرار داده است. نواحی خاصی ازHLA ها شناسایی شده که با پاتوژنز بیماری آلوپسیا آرهآتا در ارتباط است. در این تحقیق اثر فراوانی آلل HLA-DQB2 در بروز بیماری آلوپسیا آرهآتا در جامعه بیمار و کنترل بررسی شده است.
مواد و روش ها: این مطالعه شامل 30 بیمار AA (13 زن و17 مرد، میانگین سنی 3/26) و 15 نفر کنترل سالم (5 زن و 10 مرد با میانگین سنی ۳۰) است DNA از نمونه های خون با استفاده از روش DNG plus استخراج شد و با روش PCR-SSP تشخیص HLA(HLA-DQB2) انجام شد. علاوه بر این ارتباط بین این آلل HLA با فاکتورهای دموگرافیک بررسی شد.
یافته ها: فرکانس آلل HLA-DQB2 در مقایسه با افراد کنترل (7/26 %) در بیماران به طور چشمگیری بالاتر بوده است. از بین فاکتورهای دموگرافیک، فقط در معرض آفتاب بودن با وجود آللHLA-DQB2 ارتباط معنیداری نشان داده است. همچنین هیچ ارتباط معنیداری بین ترس، استرس، سابقه خانوادگی در بیمارانی با بیماری AA با وجود این آلل یافت نشده است.
بحث: داده های ما هیچ ارتباطی بین آلل HLA-DQB و وقوع بیماری آلوپسیا آرهآتا نشان نمیدهند، گرچه میزان وجود آن در بیمارانAA به طرز چشمگیری نسبت به افراد سالم بیشتر است.
Keywords:
Authors
ریحانه آبگون
Department of Biology, Islamic Azad University, East Tehran Branch, Tehran, Iran
پردیس سادات طباطبائی پناه
Department of Biology, Islamic Azad University, East Tehran Branch, Tehran, Iran
رضا اکبرزاده
Urogenital Stem Cell Research Center, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Shahid Labbafi Nejad Educational Hospital, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :