همکاری علمی نویسندگان در مجله پایش بین سالهای 1390 تا 1397
Publish place: Caspian Journal of Scientometrics، Vol: 7، Issue: 1
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 355
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CJS-7-1_004
تاریخ نمایه سازی: 22 اسفند 1399
Abstract:
سابقه و هدف: همکاری علمی بین نویسندگان حوزهی پزشکی روز به روز در حال افزایش است. با توجه به نقش همکاری علمی در افزایش کیفیت و کمّیت تولیدات علمی، این مطالعه با هدف انعکاس همکاری علمی بین نویسندگان در نشریه پایش انجام شد.
مواد و روشها: پژوهش حاضر از نوع علمسنجی است. تمام مقالات منتشر شده مجله پایش بین سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۷ بررسی شدند. مقالات از نظر فراوانی نویسندگان، میانگین تعداد نویسندگان به ازای هر مقاله، دانشگاهها/ موسسات و نویسندگان پرکار، همکاری درون و بروندانشگاهی، فراوانی جنسیت و ضریب همکاری گروهی بین نویسندگان محاسبه شد. جهت آنالیز دادهها از نرمافزار SPSS ۲۳ و برای پاسخ به فرضیهها از آزمون کای-اسکوئر استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد در نگارش ۵۰۵ مقاله منتشر شده، ۲۲۰۶ نویسنده مشارکت داشتهاند. میانگین تعداد نویسندگان در هر مقاله ۴/۴۹ نفر گزارش شد. ضریب همکاری علمی در مجله پایش ۰/۷۳ بهدست آمد. تنها ۸ مقاله از کل مقالات (۱/۵ درصد) تک نویسنده هستند و الگوی غالب همنویسندگی ۴ نویسنده بود. بین جنسیت نویسنده اول با تعداد نویسندگان همکار، ارتباط آماری معنیداری وجود دارد (P value <۰/۰۵). در مقالاتی که زنان به عنوان نویسنده اول بودند، تعداد نویسندگان، در مقایسه با دیگر مقالات بیشتر بوده است.
نتیجهگیری: همکاری علمی نویسندگان در مجله پایش در سطح مطلوبی قرار دارد. با توجه به اهمیت سایر الگوهای همکاری نیاز است مطالعات بیشتری بر روی مجله پایش انجام گیرد تا وضعیت جامعتری از همکاری علمی در این مجله مشخص و جهت سیاستگذاریهای موثر در اختیار مسئولین آن قرار گیرد.
Keywords:
Payesh Journal (Iranian Institute for Health Sciences Research) , Scientific collaboration , Scientific outputs , Collaboration coefficient , Authorship , مجله پایش (پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی) , همکاری علمی , تولیدات علمی , ضریب همکاری , نویسندگی
Authors
امراله شمسی
Department of Medical Library and Information Sciences, School of Paramedical Sciences, Bushehr University of Medical Sciences, Bushehr, Iran
حدیثه حیدری
Department of Knowledge and Information Science, Faculty of Humanities and Literature, University of Qom, Qom, Iran
زهره چنبری
Department of Knowledge and Information Science, Faculty of Humanities and Literature, University of Qom, Qom, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :