اثر بخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و تصویرسازی ذهنی دستوری بر معنویت و پردازش هیجانی مادران دارای دانش اموزان اختلال طیف اوتیسم
Publish place: Educational Development of Jundishapur، Vol: 11، Issue: 3
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 437
This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDJ-11-3_014
تاریخ نمایه سازی: 5 اردیبهشت 1400
Abstract:
پژوهش حاضر با هدف ارزیابی میزان اثر بخشی روش درمانی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و تصویرسازی ذهنی دستوری با پردازش شناختی بر معنویت و پردازش هیجانی در مادران دانش آموزان طیف اوتیسم در سال ۱۳۹۸ بود. جامعه آماری کلیه مادران دارای فرزند اختلال طیف اوتیسم دو مدرسه شهر اهواز به تعداد ۱۰۵ بود که ۴۵ مادر به صورت غیر تصادفی هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه ۱۵ نفری قرار داده شد. پژوهش از نظر هدف کاربردی و از لحاظ شیوه گردآوری دادهها به صورت مقطعی و روش نیمه آزمایشی از نوع پیشآزمون- پسآزمون می باشد. ابزار پژوهش، سنجش معنویت هال و ادواردز (۱۹۸۶)، مﻘیاس پردازش هیجانی نسخهی کوتاه باکر و همکاران (۲۰۱۰)، پروتکل شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی (۲۰۰۳) وپروتکل تصویرسازی ذهنی دستوری با پردازش شناختی اسموکر (۱۹۹۵) بود. یافته ها با روشهای آمار توصیفی و استنباطی تحلیل کواریانس مختلط و بوسیله نرم افزار spss نسخه ۲۴ گرداوری شد. نتایج نشان داد که روش شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و تصویر سازی ذهنی دستوری بر پردازش هیجانی و معنویت مادران دارای فرزند اختلال طیف اوتیسم تاثیر دارد، بین اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و تصویرسازی ذهنی دستوری با پردازش شناختی بر معنویت مادران دارای فرزند اختلال طیف اوتیسم تفاوت معنادارنبوده و نیز نمونه های روش تصویر سازی ذهنی با پردازش شناختی نسبت به روش ذهن اگاهی در پردازش هیجانی عملکرد بهتری داشتند.
Keywords:
Authors
فریده صفی خانی
دانشجوی دکترا، گروه روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی ،اهواز، ایران.
زهرا افتخار صعادی
عضو هیئت علمی، گروه روانشناسی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.
فرح نادری
عضو هیئت علمی، گروه روانشناسی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.
فاطمه سادات مرعشیان
عضو هیئت علمی، گروه روانشناسی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :