مطالعه جامعه شناختی اثرات جامعه پذیری سیاسی و عوامل آن بر مشارکت سیاسی (مورد مطالعه: شهروندان بالای ۲۵ سال ساکن در شهر بجنورد)
Publish place: Iranian Political Sociology Journal، Vol: 3، Issue: 4
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 264
This Paper With 30 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOU-3-4_008
تاریخ نمایه سازی: 6 اردیبهشت 1400
Abstract:
مشارکت سیاسی شهروندان یک جامعه در امور مختلف حکومتی و غیر حکومتی ازضرورتهای انکار ناپذیر نظامهای سیاسی در قرن بیست و یکم به شمار می رود. هدف از پژوهش حاضر، مطالعه ی نقش جامعه پذیری سیاسی و عوامل آن در میزان مشارکت سیاسی است. تحقیق حاضر با رویکرد کمی، به روش پیمایش و با مطالعه بر روی نمونهی متشکل از ۳۸۳ نفر از افراد بالای ۲۵ سال ساکن در شهرستان بجنورد به انجام رسیده است که با استفاده از روش نمونهگیری طبقه ای انتخاب و دادهها از طریق پرسشنامه محقق ساخته گردآوری و با استفاده از نرم افزار spssتجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحلیل نشان می دهد: بین متغیرهای مشارکت سیاسی و جامعه پذیری سیاسی و عوامل آن( دوستان سیاسی ، خانواده سیاسی، محیط کاری، میزان استفاده از رسانه های سیاسی) رابطه ی مثبت و معناداری وجود دارد، اما بین دو متغیر مشارکت سیاسی و محیط آموزشی این رابطه معنادار نیست. از میان متغیرهای زمینهای بین متغیر جنسیت، تحصیلات و شغل با مشارکت سیاسی افراد رابطهی معناداری وجود دارد .
Keywords:
Authors
قربانعلی سبکتکین ریزی
استادیار گروه جامعه شناسی ، دانشگاه خوارزمی، تهران ، ایران
فاطمه شاعری
کارشناسی ارشد گروه جامعه شناسی ، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :