مقاله پژوهشی: سیاستهای دفاعی ج.ا.ایران در مقابل همکاریهای احتمالی دفاعی رژیم صهیونیستی، امارات متحده عربی و عربستان سعودی

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 293

This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_DSSN-18-4_006

تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1400

Abstract:

سیاست رژیم صهیونیستی و کشورهای عربستان و امارات، هماهنگ با سیاستهای آمریکا، مقابله و جلوگیری از نفوذ منطقهای ج.ا.ایران در منطقه است. یکی از مهمترین پیامدهای همگرایی و همکاری آنها بهخصوص در زمینه دفاعی، تاثیر بر محیط امنیتی ج.ا.ایران میباشد. افزایش همکاریهای رژیم صهیونیستی با کشورهای عربستان و امارات بهخصوص در زمینه دفاعی ضرورتی پیش میآورد تا سیاستهای دفاعی ج.ا.ایران در قبال این همکاریها بهطور دقیق مورد بررسی قرار گیرد. هدف پژوهش حاضر تدوین سیاستهای دفاعی ج.ا.ایران در مقابل همکاریهای دفاعی کشورهای هدف میباشد. این پژوهش از لحاظ نوع تحقیق، کاربردی- توسعهای است که به روش توصیفی – تحلیلی با رویکرد کمی انجام گرفته است. بهمنظور رسیدن به هدف تحقیق از طریق پرسشنامه و به روش نمونهگیری تمام­شمار از نقطه­نظرهای ۵۰ نفر از خبرگان بهره گرفته و با استفاده از روشهای تحلیل آمار توصیفی و نرمافزار SPSS  مورد تحلیل قرار گرفت. درنهایت  ۹ مورد از سیاستهای دفاعی بر اساس توانمندیها و قابلیتهای ج.ا.ایران شناسایی و میزان تاثیر آنها به وسیله «طیف لیکرت» تعیین گردید. همچنین سیاستهای احصا شده براساس میزان اثرگذاری، اولویتبندی شدند که سیاستهای «توسعه توان دورایستایی، خوداتکایی و خودکفایی در تولید تجهیزات دفاعی برترساز با توان بازدارندگی موثر، افزایش عمق دفاع راهبردی فراتر از مرزهای جغرافیایی کشور، حمایت از جبهه مقاومت و تقویت نظریه مقاومت در بین کشورهای مسلمان منطقه» به­ترتیب در اولویتهای اول تا سوم قرار گرفتند.

Authors

یعقوب زهدینسب

عضو هیئت علمی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

محمدحسین قنبری جهرمی

استادیار دانشگاه جامع امام حسین(ع)

ساسان محمودی طولش

دانشجوی دکترای مدیریت راهبردی علوم دفاعی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :