ارائه مدل بهینهسازی شبکه توزیع پایدار دارو و استفاده از الگوریتمهای تکاملی چندهدفه برای حل آن (مورد مطالعه: شرکت توزیع داروپخش)
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 403
This Paper With 21 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JPOM-10-1_007
تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1400
Abstract:
صنعت داروسازی در ایران دچار مشکلاتی مانند توزیع و زمانبندی نامناسب دارو است که موجب بهموقع نرسیدن دارو به بیماران و یا از طرف دیگر حجم عظیم داروهای تاریخ گذشته شده است. همچنین توجه به مسائل زیستمحیطی و اجتماعی در کنار مسائل اقتصادی رویکرد جدی برای رسیدن به توسعه پایدار است. در این مقاله برای توزیع دارو در سطح کشور باتوجهبه میزان تقاضا، توابع هدف اقتصادی، زیستمحیطی و اجتماعی در نظر گرفته شده است. هدف این پژوهش طراحی مدلی نوین برای شبکه توزیع دارو منطبق با شرایط کشور است. نوآوری این مقاله نسبت به سایر پژوهشهای دیگر داشتن تابع هدف اجتماعی مدل است که انبارهای محلی در مناطق با درصد بیکاری بیشتر انتخاب میشوند و این امر موجب ایجاد اشتغال در مناطق محرومتر میشود. برای اعتبارسنجی، مدل پیشنهادی در شرکت داروپخش اجرا شده است. این مدل Np-hard است و برای به دست آوردن جبهه جواب از الگوریتمهای تکاملی سههدفه و سپس تنظیم پارامتر با روش طراحی آزمایشهای تاگوچی استفاده شده است. شرکتهای توزیعکننده دارو با استفاده از این مدل قادر به تصمیمگیریهای استراتژیک (تعیین مکانهای توزیع اصلی و محلی دارو) و تاکتیکی (میزان جریان دارو در شبکه) با کمترین هزینه و زمان، ایجاد اشتغال در مناطق محرومتر و کاهش ایجاد گازهای خطرناک میشوند.
Keywords:
Authors
نسیبه جنتیان
دانشجوی دکتری گروه مدیریت صنایع، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
مصطفی زندیه
دانشیار گروه مدیریت صنایع، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
اکبر عالم تبریز
استاد گروه مدیریت صنایع، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
مسعود ربیعه
استادیار گروه مدیریت صنایع، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :