ارزیابی آزمایشگاهی عملکرد دیوارهای حائل تثبیت یافته با مسلحکنندههای مکانیکی مهار صفحهای
Publish place: Journal of Engineering Geology، Vol: 13، Issue: 2
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 457
This Paper With 24 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEG-13-2_002
تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1400
Abstract:
مهارهای صفحهای یکی از انواع مسلحکنندههای مکانیکی هستند که کاربردهای گستردهای در فعالیتهای ژئوتکنیکی ساحلی و فراساحلی مانند ساخت دیوارهای حائل مکانیکی، مقابله با بالازدگی فونداسیونها، تثبیت توربینهای باد و سکوهای شناور دریایی در برابر تلاطم آب دریا، و مهار خطوط لوله مدفون و مستغرق دارند. در این مقاله نتایج مدلسازی آزمایشگاهی دیوارهای حائل مهار صفحهای با هدف بررسی عملکرد آنها ارائه شده است. موارد بررسی شده بر قابلیت باربری پاشنه بارگذاری و تغییرمکانهای افقی دیواره شامل ارزیابی تاثیر شکل مربعی و دایرهای صفحات مهاری، ابعاد آنها در دو اندازه مختلف، تحت سه چیدمان لوزی، مربعی و ۵ مهاره بوده است. بهمنظور مشاهده سطح لغزش بحرانی و میزان تاثیر موارد مذکور روی گوه گسیختگی از روش سرعتسنجی تصویری ذات (PIV) استفاده شده است. بر این اساس، بیشترین قابلیت باربری دیواره و کمترین جابهجایی افقی آن بهترتیب مربوط به چیدمان ۵ مهاره، لوزی و مربعی بوده است. چیدمان لوزی با وجود یک مسلحکننده کمتر اختلاف نسبتا کمی با نتایج چیدمان ۵ مهاره داشته است. شکل دایرهای صفحات پایداری بیشتری را در دیواره فراهم آوردهاند. بر طبق نتایج تحلیل PIV، کرنش ذرات در سطح لغزش بحرانی، در چیدمانهای ۵ مهاره و لوزی کوچکتر از چیدمان مربعی و در صفحات دایرهای کوچکتر از صفحات مربعی بهدست آمده است. چیدمان مسلحکنندهها و ابعاد صفحات تاثیر چشمگیری بر عمق گوه گسیختگی در خاکریز دیواره داشتهاند.
Keywords:
mechanical retaining walls , plate anchors , bearing capacity , wall displacement , مهار صفحهای , دیوار حائل , سرعت سنجی تصویری ذات (PIV) , ژئوتکنیک ساحلی و فراساحلی , مدلسازی آزمایشگاهی
Authors
متین جلالی مقدم
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، دانشکده فنی و مهندسی
امیرعلی زاد
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، دانشکده فنی و مهندسی
نیما مهران نیا
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه مهندسی عمران
نادر دستاران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، دانشکده فنی و مهندسی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :