تاثیر پرایمینگ بذر بر برخی شاخص های جوانه زنی، فعالیت آنزیمی و برخی خصوصیات بیوشیمیایی کرفس کوهی (Kelussia odoratissima L.)و کاپاریس اسپینوسا (Capparis spinosa)
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 292
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMS-7-2_008
تاریخ نمایه سازی: 26 اردیبهشت 1400
Abstract:
بهمنظور بررسی تاثیر تیمارهای پرایمینگ بذر (جیبرلین، نیترات پتاسیم، دما و خیساندن) بر جوانهزنی و برخی فعالیتهای فیزیولوژیک و آنزیمی لگجی و کرفس کوهی دو آزمایش جداگانه بر مبنای طرح کاملا تصادفی انجام شد. نتایج نشاندهنده تاثیرمعنیدار تیمارهای مورد استفاده بر درصد جوانهزنی، طول ریشهچه و ساقهچه، محتوای آنزیم آلفا آمیلاز و پروتئین در هر دو گیاه بود. تیمارهای یک و دو میلیگرم در لیتر جیبرلین موجب افزایش طول ریشهچه و تیمار ۲ میلیگرم در لیتر جیبرلین موجب افزایش طول ساقهچه در لگجی و کرفس کوهی گردید. تیمارهای ۱ و ۲ میلیگرم در لیتر نیترات پتاسیم تاثیر مثبت بر محتوای پروتئین هر دو گیاه داشت در کرفس کوهی همچنین تیمار خیساندن بذر و نگهدای آن در دمای ۴ درجه سلسیوس بهمدت ۳۰ و ۶۰ روز موجب افزایش محتوای پروتئین گردید. بیشترین میزان آنزیم آلفا آمیلاز در کرفس کوهی در دمایی ۴ درجه سلسیوس بهمدت ۹۰ روز و تیمارخیساندن و نگهداری در دمای ۴ درجه سلسیوس بهمدت ۳۰، ۶۰ و ۹۰ روز و در گیاه کور در دمای ۶ درجه سلسیوس و نگهداری بهمدت ۶۰ روز مشاهده شد. خیساندن بذر و نگهداری بذرها در دمای ۴ درجه سلسیوس بهمدت ۳۰ روز بهترین تیمار برای درصد جوانهزنی بذر کرفس کوهی و بهمدت ۳۰ و ۶۰ روز برای کور بود. تیمار دمای ۴ و ۶ درجه بهمدت ۹۰ روز موجب افزایش محتوای آنزیم کاتالاز شد. تیمار ۲ میلیگرم در لیتر جیبرلین و تیمار خیساندن و نگهداری در دمای ۴ درجه سلسیوس بهمدت ۹۰ روز موجب افزایش محتوای پرولین در کرفس کوهی گردید. در کل چنین میتوان نتیجهگیری نمود که پرایمینگ بذر با جیبرلین و خیساندن در دمای ۴ درجه سلسیوس بهمدت ۳۰ و ۶۰ روز تاثیر مثبت بر صفات مورد بررسی در بذر کرفس کوهی و لگجی دارد.
Keywords:
Authors
لمیا وجودی مهربانی
استادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
رعنا ولیزاده کامران
استادیار، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :