بررسی مقایسه ای تاثیر کینزیوتیپینگ و لیزر بر حس وضعیت مفصل زانو، شدت درد و عملکرد در مبتلایان به استئوآرتریت زانو
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 262
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SKUMS-18-5_012
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1400
Abstract:
زمینه و هدف: روش های توانبخشی محافظه کارانه بخش مهمی از درمان مبتلایان به استئوآرتریت زانو محسوب می شوند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر کینزیوتیپینگ و لیزر کم توان بر شدت درد، عملکرد و حس وضعیت زانو در این بیماران بود.
روش بررسی: در این مطالعه نیمه تجربی، تعداد ۲۶ بیمار (میانگین ± انحراف معیار سن: ۶/۴±۵/۴۸ سال) مرد مبتلا به استئوآرتریت یکطرفه زانو به صورت تصادفی به ۲ گروه کینزیوتیپینگ (۱۳ نفر) و لیزر کم توان (۱۳ نفر) تقسیم شدند. هر ۲ گروه در مدت زمان ۱۰ جلسه علاوه بر درمان معمول فیزیوتراپی، پروتکل درمانی مخصوص به خود را دریافت نمودند. برای ارزیابی شدت درد، عملکرد و حس وضعیت زانو به ترتیب از مقیاس بصری سنجش درد، آزمون برخاستن و راه رفتن و روش بازسازی زاویه هدف در ابتدا و پس از اعمال مداخله درمانی استفاده شد.
یافته ها: هر ۲ روش به طور معنی داری باعث کاهش شدت درد، کاهش مدت زمان انجام آزمون برخاستن و راه رفتن و کاهش خطای بازسازی زاویه ۶۰ درجه فلکشن زانو شدند (۰۰۱/۰P<). تغییرات میانگین خطای بازسازی زاویه هدف به طور معنی داری در گروه کینزیوتیپینگ بیشتر از گروه لیزر درمانی بود (۰۰۱/۰P<)، در حالی که تفاوت میانگین سایر متغیرها بین ۲ گروه معنی دار نبود (۰۵/۰P>).
نتیجه گیری: کینزیوتیپینگ و لیزر کم توان می توانند باعث بهبود درد، حس وضعیت زانو و عملکرد افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو شوند؛ اگرچه اثر کینزیوتیپینگ در بهبود حس وضعیت زانو بیشتر است.
Keywords:
Authors
وحید مظلوم
Sudent, Exercise Rehabilitation Dept., Shahid Bahoonar University of Kerman, Kerman, I.R. Iran
وحید سبحانی
Sport Physiology Research Center, Baqiyattalah University of Medical Sciences, Tehran, I.R. Iran
حسین شیروانی
Sport Physiology Research Center, Baqiyattalah University of Medical Sciences, Tehran, I.R. Iran
عمید الدین خطیبی عقدا
Physical Medicine and Rehabilitation Dept., Yazd Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, I.R. Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :