بررسی فراوانی حساسیت به آلرژن های غذایی شایع در کودکان ۱ تا ۶ ساله ی مراجعه کننده به کلینیک امام علی (ع) شهرکرد در سال ۱۳۹۳
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 294
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SKUMS-18-4_003
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1400
Abstract:
زمینه و هدف: آلرژی به مواد غذایی به عنوان یکی از مشکلات بهداشت جهانی به ویژه در کشورهای در حال توسعه می باشد و میزان آن همانند بقیه ی اختلالات آلرژیک رو به افزایش می باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی فراوانی آلرژن های غذایی شایع بود.
روش بررسی: در این مطالعه ی توصیفی- تحلیلی که با استفاده از روش نمونه گیری آسان، بر روی ۲۳۰ نفر از کودکان ۶-۱ سال مراجعه کننده به کلینیک امام علی (ع) شهرکرد در سال ۱۳۹۳ انجام شد، کودکان در ۲ گروه ۱۱۵ نفره شامل افراد مشکوک به آلرژی غذایی و ۱۱۵ نفر بدون علایم آلرژی غذایی قرار گرفتند و آلرژن های غذایی شایع شامل شیر گاو، تخم مرغ و بادام زمینی از نظر آزمون پوستی بررسی شدند. برای آنالیز داده ها از آزمون های آماری T-test و کای دو استفاده گردید.
یافته ها: بین آلرژی به بادام زمینی، تخم مرغ و دیگر آلرژن ها (فلفل، موز، ماهی، کیوی، خربزه، گندم، هلو، بادمجان، کدو، گوجه فرنگی و هندوانه) با گروه های مورد مطالعه ارتباط معنی داری مشاهده گردید (۰۰۱/۰>P). ۷۹ نفر (۷/۶۸%) از کودکان گروه مورد و ۲۲ نفر (۱/۱۹%) از کودکان گروه کنترل حداقل به یک آلرژن واکنش نشان دادند. بیشترین حساسیت ۷۹ نفر (۳/۳۴%) مربوط به دیگر آلرژن ها و کمترین آن ۲ نفر (۹/۰%) مربوط به آلرژی نسبت به شیر بود.
نتیجه گیری: دیگر آلرژن ها به عنوان بیشترین و شیر گاو به عنوان کمترین فراوانی حساسیت غذایی کودکان شناسایی شد. این حساسیت در کودکان مشکوک به آلرژی غذایی نسبت به گروه شاهد بیشتر بود.
Keywords:
Authors
محمدعلی زمانی
Shahrekord university of medical sciences
کرمعلی کثیری
Shahrekord university of medical sciences
فاطمه دریس
Shahrekord-Rahmatieh-Shahrekord university of medical sciences
فریدون شیرانی بیدآبادی
Shahrekord University of Medical Sciences
مسعود لطفی زاده
Shahrekord University of Medical Sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :