مروری بر آسیب های مزمن ریوی ناشی از گاز خردل از دیدگاه سلولی- مولکولی
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 259
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SKUMS-17-4_014
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1400
Abstract:
زمینه و هدف: گاز سولفور موستارد از پرکاربردترین عوامل شیمایی جنگی در جهان است که طی جنگ تحمیلی علیه رزمندگان ایران نیز استفاده شده است. برخی از مکانیسم های آسیب مزمن ریوی نظیر آسیب به DNA، آسیب به غشای سلولی، آپپتوز، استرس اکسیداتیو و التهاب مطالعه و بررسی شده است. عدم توازن در سیستم اکسیدان - آنتی اکسیدان، عدم تعادل درسیستم پروتئاز - آنتی پروتئاز و فعال شدن برخی مسیر های التهابی انتقال پیام نظیر NF-кB و smad از جمله مکانیسم های مولکولی شناخته شده در پاتوفیزیولوژی مصدومین شیمیایی می باشد. در این مقاله مروری مکانیسم های سلولی و مولکولی آسیب های ریوی ناشی از گاز خردل بیشتر بررسی شده است. روش بررسی: در این مقاله مروری، نتایج مقالات مرتبط با آسیب های مزمن ریوی ناشی از گاز خردل بررسی و از دیدگاه سلولی- مولکولی تجزیه و تحلیل گردیده است و همچنین درمان های رایج این بیماری بحث شده است. یافته ها: تاکنون، بر مبنای آسیب های ریوی مزمن ناشی از سولفور موستارد، پروتکل های درمانی رایج تبیین و ارایه گردیده است. اندازه گیری و و بررسی عملکرد سلول های ایمنی بخصوص سلول های Th و Treg، پروستاگلاندین ها، لکوترین ها، شاخص های اپی ژنتیکی، مکانسیم های آپوپتوتیک و MicoRNA در فهم عمیق و جامع روند درمانی این بیماران می تواند مفید و کارا باشد. نتیجه گیری: امید است با شناخت هر جه بیشتر فرایند آسیب مزمن به ریه ناشی از گاز خردل بتوان از آن در جلوگیری از آسیب استفاده نمود.
Keywords:
Sulfur Mustard (SM) , cellular and molecular mechanisms , oxidative stress , proteases and anti-proteases system , inflammatory signaling pathways. , گاز خردل , مکانیسم های سلولی و مولکولی , استرس اکسیداتیو , سیستم پروتئاز و آنتی پروتئاز , مسیرهای انتقال پیام در التهاب
Authors
صابر ایمانی
Baqiyatallah University of Medical Sciences
جعفر سلیمیان
Baqiyatallah University of Medical Sciences
یونس پناهی
Baqiyatallah University of Medical Sciences
الهام غفاری
Islamic Azad University, Damghan, Iran.
مهری اکبری نیک
Islamic Azad University, Damghan, Iran.
نسرین پازوکی
Biology Department, Islamic Azad University,Tehran, Iran
فرید عزیزی جلیلیان
Hamadan University of Medical Sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :