اثرات مصرف حاد آب انار بر کاهش فشار خون، التهاب و بهبود عملکرد عروق در بیماران مبتلا به فشار خون بالا: یک مطالعه کارآزمایی بالینی
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 2,638
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SKUMS-16-6_010
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1400
Abstract:
زمینه و هدف: بیماری های قلبی- عروقی یکی از علل مرگ و میر به شمار می رود. در طب سنتی مصرف انار (Punica granatum L.)، در درمان بیماری های قلبی- عروقی مورد استفاده بوده است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات آب انار بر فشار خون، فاکتورهای التهابی و عملکرد عروق است.
روش بررسی: این مطالعه کارآزمایی بالینی یک سو کور به صورت قبل و بعد، بر روی ۱۳ نفر از بیماران (۶۷-۳۰ سال) با فشار خون بالای mmHg۹۰/۱۴۰، مراجعه کننده به کلینیک فشار خون مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، انجام شد. تمامی بیماران ml۱۵۰ آب انار را به صورت ناشتا، مصرف نمودند. قبل و پس از گذشت ۶-۴ ساعت، سطح فاکتورهای التهابی شامل E- سلکتین، (hs-(CRP، مولکول های چسبندگی سلولی (VCAM-۱،ICAM-۱ ) و اینترلوکین-۶، فشار خون و عملکرد آندوتلیوم (FMD) در آنان مورد سنجش قرار گرفت.
یافته ها: تمامی ۱۳ نفر بیمار مطالعه را به پایان رساندند. مصرف کوتاه مدت آب انار موجب کاهش معنی دار فشار خون سیستولیک از ۸۰/۱۱±۳۸/۱۲۵ به ۹۴/۷±۱۵/۱۱۶ و فشار خون دیاستولیک از ۲۵/۵±۶۹/۸۲ به ۲۵/۳±۰۸/۷۸ شد (۰۵/۰>P). برای فاکتورهای التهابی(IL-۶،CRP ،ICAM ، VCAM و –E سلکتین) و FMD تغییرات معنی داری نشان داده نشد.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که مصرف کوتاه مدت آب انار تازه دارای اثرات کاهندگی فشار خون در بیماران مبتلا به فشار خون بالا است؛ لذا به نظر می رسد مصرف آب انار تازه می تواند در پیشگیری و درمان بیماری های قلب- عروق و بهبود عملکرد آندوتلیوم موثر باشد.
Keywords:
Punica granatum L. , Inflammation factors , Hypertension , Cardiovascular Diseases , آب انار , فاکتورهای التهابی , فشار خون , بیماری های قلبی- عروقی
Authors
صدیقه عسگری
Cardiovascular Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, I.R. Iran
محمد هاشمی
Cardiology Dept., Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, I.R. Iran
نجمه گلی ملک آبادی
Cardiovascular Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, I.R. Iran
مهتاب کشوری
Cardiovascular Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, I.R. Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :