اثر ضد رگ زایی عصاره آبی زعفران در مدل حلقه آئورت موش صحرایی نژاد ویستار
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 199
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SKUMS-16-3_010
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1400
Abstract:
زمینه و هدف: زعفران (Crocus sativus L.) اثرات فارماکولوژیک متعددی دارد. آنژیوژنز برای تکوین جنین و بسیاری از وقایع فیزیولوژیکی و پاتولوژیک نظیر رشد تومور، ضروری است. در مطالعه حاضر اثرات آنتی آنژیوژنیک عصاره آبی زعفران در حلقه آئورت موش صحرایی نژاد ویستار بررسی شده است.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، آئورت موش صحرایی نژاد ویستار را به قطعات ۱ میلی متری برش و در ماتریکس کلاژن کشت داده شد. پس از مشاهده اولین جوانه های عروقی از حلقه آئورت در روز سوم نمونه ها به ۵ گروه شامل شاهد، شاهد آزمایشگاهی ۱ (تیمار با بافر فسفات) و گروه های تجربی ۲،۱ و ۳ (تیمار با عصاره های آبی زعفران در
غلظت های ۱۵۰، ۲۰۰و ۳۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر) تقسیم شدند. ۲۴ ساعت پس از تیمار، رگ زایی با میکروسکوپ اینورت بررسی و عکس برداری شد. تعداد و طول انشعابات رگی توسط نرم افزار Image J تعیین گردید.
یافته ها: مقایسه میانگین تعداد و طول انشعابات عروقی در نمونه های شاهد با تعداد و طول انشعابات در نمونه شاهد آزمایشگاهی اختلاف معنی دار نشان نداد (۰۵/۰P).
نتیجه گیری: عصاره آبی زعفران دارای اثر مهاری وابسته به دوز رگ زایی است؛ لذا با توجه به اثرات جانبی داروهای شیمیایی، استفاده از گیاهان دارویی مانند زعفران با حداقل اثرات جانبی می تواند در مهار رگ زایی نقش موثری داشته باشد.
Keywords:
Angiogenesis , Aortic ring , Endothelial cell , Saffron , Rat , آنژیوژنز , زعفران , حلقه آئورت , سلول اندوتلیال , موش صحرایی
Authors
صفا مشتاق
mashad branch,islamic azad university
جواد بهارآرا
Islamic Azad University Mashhad,Iran
سعیده ظفر-بالانژاد
Islamic Azad, Universit, Mashhad,Iran
طیبه رمضانی
۵- PhD Student in Developmental Biology, Department of Animal Biology, Kharazmi University, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :