محدودیت های حضور خیشومی [n] در پایانه ریشه فعل ساده پس از افزودن وند گذشته در زبان فارسی: نظریه بهینگی
Publish place: Language Related Resaerch، Vol: 9، Issue: 4
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 210
This Paper With 26 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_LRR-9-4_010
تاریخ نمایه سازی: 12 مرداد 1400
Abstract:
هدف از این مقاله، بررسی ریشه فعلهای ساده زبان فارسی مختوم به خیشومی تیغهای [n] است و پرداختن به اینکه با افزودن وند گذشته چه نوع محدودیتهایی بر خوشه پایانه هجای C۰VC۱C۲ اعمال میشود؛ بهعبارت دیگر، در ریشه فعلهای مختوم به خیشومی [n] با افزودن وند گذشته، چه محدودیتهای واجآرایی بر خوشه پایانی صورت میپذیرد. بهمنظور پاسخگویی به این پرسش، از میان ۳۹۷ ریشه فعلی بدون تکرار و بدون پسوند سببیساز، ۲۲ ریشه فعل، اعم از یک، دو و سه هجایی، با ساخت هجای پایانی از نوع CVn+d بررسی شدند. محدودیتهای بهدستآمده عبارتاند از: ۱. خوشههایی که عضو اول آن خیشومی تیغهای [n]باشد با هستههای دارای مشخصه [+افراشته] محدودیت تولید دارند؛ بهعبارت دیگر، واکههای افراشته نمیتوانند هسته هجایی واقعشوند که خوشه پایانه آن از [nd] تشکیل شده باشد؛ ۲. خوشههایی که عضو اول آن خیشومی لثوی [n]باشد با هستههای دارای مشخصه [-افراشته] محدودیت تولید ندارند؛ ۳. قاعده «مانع» (blocking) از تولید بروندادهای مشابه صورتهای موجود در زبان جلوگیری میکند. ۴. اصل سلسلهمراتب رسایی در همه صورتهای فعلی ستاک گذشته رعایت شده است.
Keywords:
Key words: Persian Language , Optimality theory , Phonotactic constraints , Past affix , Verb root , Coronal nasal [n] , واژههای کلیدی: زبان فارسی , نظریه بهینگی , محدودیتهای واجآرایی , وند گذشته , ریشه فعل , خیشومی تیغهای [n].
Authors
عالیه کرد زعفرانلو کامبوزیا
Associate Professor in linguistics, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
شبنم کابینی
MA in linguistics, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.
اردشیر ملکی مقدم
M.Phil. in linguistics, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :