اثربخشی مداخله بسته مغز برتر بر تمرکز، حافظه و خلاقیت دانش-آموزان مقطع دبستان شهر اصفهان
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 457
This Paper With 24 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BPJ-10-4_003
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1400
Abstract:
زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی تعیین میزان اثربخشی مداخله آموزشی مبتنی بر بسته مغز -برتر بر بهبود تمرکز، حافظه و خلاقیت دانش آموزان مقطع دبستان شهر اصفهان انجام شد. روش: روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری یک ماهه با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان پایه پنجم در سال۱۳۹۸- ۱۳۹۷ بودند که از بین آنان۳۰ نفر به عنوان نمونه آماری با روش نمونه گیری در دسترس و گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش و گروه کنترل قرار گرفتند. برای گروه آزمایش محتوای بسته مغز برتر (آقا پناه، ۱۳۸۸) با شیوه های فعال طی ۱۲ جلسه ۶۰ دقیقه ای آموزش داده شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه، خلاقیت (عابدی،۱۳۷۲)، آزمون حافظه وکسلر(شهیم، ۱۳۷۳ ) و مهارت تمرکز (سواری و اورکی، ۱۳۹۴) بود. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ تحلیل شد. یافته ها: نتایج نشان داد که آموزش بسته مغز برتر بر افزایش تمرکز و خلاقیت شرکت کنندگان درمرحله پس آزمون و پیگیری تاثیر معناداری داشته است (۰۵/۰>p) اما در نمرات عملکرد حافظه تفاوت معناداری مشاهده نشد. نتیجه گیری: این تحقیق نشان داد که آموزش بسته مغز برتر با استفاده از تکنیک های محاسبات سریع ریاضی و تصویر ذهنی به روش های جذاب و خاص با استفاده از طنز و داستان سازی، موجب استفاده همزمان دانش آموزان از دو نیمکره مغز شده و قدرت تمرکز و خلاقیت آنان را افزایش داده است. بنابراین می توان به منظهور تسهیل یادگیری و ایجاد اشتیاق تحصیلی، از این روش بعنوان یک روش جدید با اثرات نسبتا پایدار برای افزایش تمرکز و خلاقیت دانش آموزان دبستانی استفاده نمود.
Keywords:
Authors
نیلوفر باقری
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران
زهره لطیفی
دانشیار گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :