بررسی خواص حشره کشی اسانس گیاه رزماری (Rosmarinus officinalis) و اسطوخودوس (Lavandula angustifolia) بر روی سوسری آلمانی در شرایط آزمایشگاهی
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 361
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-25-3_011
تاریخ نمایه سازی: 10 شهریور 1400
Abstract:
سابقه و هدف: اهمیت بهداشتی سوسری آلمانی در اماکن شهری در حال افزایش است. امروزه محققان به دنبال حشره کش های سازگار با محیط زیست هستند. میزان سمیت اسانس گیاهان رزماری (Rosmarinus officinalis L.) و اسطوخودوس (Lavandula angustifolia Mill.) بر روی سوسری آلمانی در شرایط آزمایشگاهی ارزیابی شد.
مواد و روش ها: اسانس گیاهان با دستگاه کلونجر به روش تقطیر استخراج گردید. سپس میزان سمیت آن ها با آغشته کردن کاغذ های صافی با غلظت های ۵/۶۲، ۵۰، ۵/۳۷، ۲۵، ۵/۱۲، ۲۵/۶، ۸/۱ و ۷۵ µg/m۲ و قراردادن آن ها در محیط سوسری های بالغ نر، مورد مقایسه قرار گرفت.
نتایج: نتایج آنالیز رگرسیون پروبیت بر روی میزان مرگ ومیر سوسری ها بعد از ۲۴ ساعت نشان داد که با افزایش غلظت اسانس ها، میزان مرگ ومیر سوسری ها نیز افزایش یافت. اثر حشره کشی اسانس اسطوخودوس (LD۵۰: ۳۲.۵۴ µg/m۲) بیشتر از رزماری (LD۵۰: ۳۵.۹۷ µg/m۲) بود و اسانس اسطوخودوس با دوز کمتری اثر حشره کشی خود را نسبت به رزماری اعمال کرد.
نتیجه گیری: با توجه به این که LD۵۰ اسانس اسطوخودوس و اسانس رزماری پایین تر از دوزهای مصرفی حشره کش های شیمیایی می باشند و با عنایت به بروز پدیده مقاومت، به نظر می رسد اسانس گیاهانی مانند اسطوخودوس و رزماری بتوانند در آینده جایگزین مناسبی برای حشره کش های شیمیایی که در برنامه کنترل آفات قرار دارند، باشند.
Keywords:
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :