مطالعه رفتار مکانیکی بتن بنتونیتی(بتن پلاستیک) و مدل بندی رفتار

نوع محتوی: طرح پژوهشی
Language: Persian
Document ID: R-1270368
Publish: 16 September 2021
دسته بندی علمی: مهندسی آب و هیدرولوژی
View: 76
Pages: 1
Publish Year: 1376

نسخه کامل این Research ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Research:

Abstract:

یکی از روشهای کنترل زهاب در پی نفوذ پذیر سدها، استفاده از دیوراه آب بند ناتراوا در انواع مختلف می باشد. که هر کدام از آنها باعث کاهش نفوذپذیری بستر سد و یا افزایش طول مسیر زهاب میگردند. استفاده از دیوارهای آب بند در پروژه های سد سازی و تاسیسات ساحلی بطور وسیعی صورت گذفته و به عنوان یک روش مناسب از نقطه نظر هیدرولیکی سناخته شده است. 

از نظر هیدرولیکی، دیواره آب بند بایستی نسبت به توده بستر سد دارای نفوذ پذیری پائینی بوده و باعث افت پتانسیل آبی در مسیر زهاب گردد. دیوارهای آب بند از نظر جنس و نحوه اجرا دارای انواع مختلفی بوده که از جمله آنها می توان به پرده های آب بند رسی، بتونی، بتون بنتونیتی ، سپر کوبی فولادی، عملیات تزریق مواد سیمانی و آبرفتی اشاره کرد. لازم به ذکر است که هر کدام از روشهای فوق دارای ویژگیهایی نسبت به همدیگر می باشند که در قسمتهای بعد مورد بررسی قرار خواهند گرفت. 
در این پروژه تحقیقاتی، بتن بنتونیتی به عنوان یکی از مصالح مناسب جهت ایجاد پرده آب بند و دیواره ناتراوا مورد بررسی قرار گرفته و با توجه به نفوذ ناپذیری اندک آن، رفتار و خصوصیات مکانیکی نمونه های بتن بنتونیتی با عیارهای متنوعی از سیمان و بنتونیت در وضعیت کامل اشباع مورد آزمایش قرار گرفته اند. 
این مطالعه در ۴ فصل تنظیم شده است که این فصول شامل بررسی روشهای مهار و کنترل جریانهای تحت الارضی در سدها، خواص فیزیکی و مکانیکی بتن بنتونیتی، مدلهای ویسکوالاستیک خطی در مکانیک محط های جامل، بررسی رفتار بتن بنتونیتی به عنوان رفتار ویسکوالاستیک و تعمیم رفتار ویسکوالاستیک برای رفتار بتون بنتونیتی خواهد بود و در خاتمه به پیوست، جداول و دیاگرامهای مربوطه ارائه میگردد. 
لازم به ذکر است که در مورد رفتار مکانیکی بتن بنتونیتی به عنوان یک رفتار ویسکوالاستیک تا بحال مطلبی منتشر نشده و در گزارشات فنی برای حالت خاصی از اختلاط بتن بنتونیتی، مشخصات نه چندان دقیق ارائه شده است. 
همچنین جهت اندازه گیری تغییر شکل های نمونه در زمانهای مختلف، تحت بار و تنش ثابت نیاز به وجود دستگاهی به همین منظور وجود داشت که به علت عدم وجود چنین دستگاهی، اقدام به طراحی و ساخت یک دستگاه هیدرولیکی گردیده که توسط آن بتوان طی تغییرهای حادث، بار و تنش را روی نمونه های تغییر شکل یافته تثبیت نمود.