نقد ادبی: تاریخچه و کاربست آن در ایران
Publish place: Literery Studies, Kharazmi University، Vol: 8، Issue: 19
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 594
This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_LSKU-8-19_004
تاریخ نمایه سازی: 28 شهریور 1400
Abstract:
نقد ادبی یکی از بحث انگیزترین مفاهیم در مطالعات مربوط به ادبیات در کشورمان بوده است. گروهی آن را مفهومی یک سره غربی و در نتیجه کاملا وارداتی دانسته اند و گروهی دیگر سابقه آن را تا ایران پیش از اسلام به عقب برده اند. در این مقاله، با ایجاد تمایز میان اصطلاح بلاغت به مثابه امر پیشامدرن و نقد ادبی به منزله مفهومی مدرن، سیر تحولات نقد ادبی در ایران از سال های انقلاب مشروطه تا اوایل دهه ۹۰ خورشیدی بررسی شده است. این تحولات در قالب چهار دوره: از آغاز تا ۱۳۲۰، ۱۳۲۰ تا ۱۳۵۷، از انقلاب تا اواخر دهه ۷۰، و از اواخر دهه ۷۰ تا اوایل دهه ۹۰ بررسی شده است. نتایج نشان می دهد که با وجود غلبه گفتمان نقد ادبی در مطالعات مربوط به ادبیات در چند دهه اخیر و به رغم نمونه های موفق، کاربست این مفهوم در خوانش متون برای رسیدن به موفقیت های بیشتر هنوز راهی طولانی در پیش دارد. در این میان، برآمدن و رواج مطالعات میان رشته ای و مسئله محور در خوانش متون در فضای جهانی دانشگاهی بر پیچیدگی وضعیت افزوده است.
Keywords:
Literary Criticism , Rhetoric , Modernity , Translation , Interdisciplinary Studies , نقد ادبی , بلاغت , تجدد , ترجمه , مطالعات میان رشته ای
Authors
عبدالرسول شاکری
SAMT Institute
مسعود فرهمند فر
Allameh Tabataba'i University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :