اثرات عصاره برگ و روغن زیتون بر عملکرد رشد، ریخت شناسی ایلئوم و گوارش پذیری مواد مغذی در بلدرچین ژاپنی
Publish place: Research on Animal Production، Vol: 11، Issue: 28
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 370
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RAP-11-28_002
تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1400
Abstract:
مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات افزودن عصاره برگ و روغن زیتون بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، ریخت شناسی ایلئوم و گوارش پذیری مواد در مغذی بلدرچین ژاپنی اجرا شد. در این آزمایش درمجموع ۵۲۸ قطعه بلدرچین ژاپنی ۱ روزه به صورت آزمایش فاکتوریل ۳×۲ در قالب طرح کاملا تصادفی به ۶ تیمار، ۴ تکرار و ۲۲ قطعه بلدرچین در هر تکرار اختصاص یافتند. تیمارهای آزمایشی شامل دو سطح عصاره برگ زیتون (صفر و ۴۰۰ میلیگرم) و سه سطح روغن زیتون (صفر، ۵/۲ و ۵ درصد) بود. در پایان آزمایش از هر تکرار ۲ پرنده به طور تصادفی انتخاب و کشتار شد. یک سانتی متر از قسمت میانی ایلئوم برای ارزیابی بافت شناسی جدا شد. نتایج آزمایش نشان داد جوجه های تغذیه شده با سطح ۵ درصد روغن زیتون در مقایسه با گروه شاهد از اضافه وزن بالاتری برخوردار بودند (۰۵/۰>p). جوجه های تغذیه شده با جیره حاوی ۵/۲ درصد روغن زیتون کمترین خوراک مصرفی را نسبت به تیمار شاهد داشتند (۰۵/۰>p). روغن زیتون و عصاره برگ زیتون بر وزن نسبی اجزای لاشه تاثیری نداشت. عمق کریپت و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در پرنده های تغذیه شده با سطوح ۵/۲ و ۵ درصد روغن زیتون نسبت به گروه شاهد به ترتیب کاهش و افزایش یافت (۰۵/۰>p). گوارش پذیری پروتئین، خاکستر، چربی، فسفر و انرژی در تیمار شاهد نسبت به سایر تیمارهای آزمایشی به طور معنی داری پایین تر بود (۰۵/۰>p) بیشترین گوارش پذیری ظاهری فیبر مربوط به جوجه های تغذیه شده با جیره حاوی ۵ درصد روغن زیتون و تیمار حاوی ۴۰۰ میلی گرم عصاره برگ زیتون بود (۰۵/۰>p). تغذیه بلدرچین با تیمار حاوی ۵ درصد روغن زیتون و تیمار ۵ درصد روغن زیتون بههمراه ۴۰۰ میلی گرم عصاره برگ، بیشترین گوارش پذیری کلسیم و انرژی را نشان دادند (۰۵/۰>p). یافته های حاضر پیشنهاد می کند که گنجاندن روغن زیتون تا سطح ۵ درصد به جیره بلدرچین و عصاره برگ زیتون تا سطح ۴۰۰ میلی گرم در کیلوگرم جیره، اثرات مفیدی بر عملکرد، ریخت شناسی ایلئوم و گوارش پذیری مواد مغذی پرنده دارد.
Keywords:
Feed conversion ratio , Ileum , Oil and protein digestibility , Villus Height , ارتفاع پرز , ایلئوم , ضریب تبدیل خوراک , گوارش پذیری پروتئین و چربی
Authors
سیده زهرا سروش
University of Birjand
سید جواد حسینی واشان
University of Birjand
نظر افضلی
University of Birjand
علی اله رسانی
University of Birjand
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :