تاثیر عصاره نعنا (Mentha spicata L.) در پوشش چندسازه ای کربوکسی متیل سلولز اسید اولئیک بر ماندگاری فیله ماهی طی دوره نگهداری در شرایط سرد
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 231
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJMAPR-36-5_002
تاریخ نمایه سازی: 6 مهر 1400
Abstract:
شناسه دیجیتال (DOR):۹۸.۱۰۰۰/۱۷۳۵-۰۹۰۵.۱۳۹۹.۳۶.۷۲۴.۱۰۳.۵.۱۵۷۸.۱۵۸۳ امروزه تمایل به استفاده از زیست نگهدارنده ها ازجمله عصاره های گیاهی به عنوان جایگزین پاداکسنده ها و ضدمیکروب های مصنوعی افزایش یافته است. از سوی دیگر افزودن چربی ها ازجمله اسید اولئیک به زیست بسپارها در بسته بندی های فعال، موجب کاهش نفوذپذیری آنها نسبت به بخار آب می شود. به منظور بررسی تاثیر پاداکسندگی و ضدمیکروبی عصاره نعناع دشتی در پوشش زیست چندسازه ای بر پایه کربوکسی متیل سلولز بر ماندگاری فیله ماهی کپور معمولی در شرایط سرد، آزمایشی در قالب یک طرح کاملا تصادفی با ۶ تیمار شامل پوشش کربوکسی متیل سلولز (۲.۵%) به تنهایی یا در ترکیب با اسید اولئیک (۱.۵%) و غنی شده با سطوح ۰.۵، ۱، ۱.۵ و ۲ درصد عصاره نعناع دشتی و ۳ تکرار در هر تیمار به مدت ۹ روز اجرا شد. نتایج نشان داد که اسید اولئیک اثر حفاظتی پوشش کربوکسی متیل سلولز را بهبود بخشید. به کارگیری عصاره نعناع دشتی در پوشش زیست چندسازه ای، به ویژه در بالاترین غلظت، به طور معنی داری (p <۰.۰۵) موجب کاهش شمار باکتری های سرمادوست، شاخص اسیدتیوباربیتوریک، اسیدهای چرب آزاد، مجموع ترکیب های ازته فرار و pH فیله های ماهی کپور طی دوره نگهداری در شرایط سرد شد. تاثیر پاداکسندگی و ضدمیکروبی عصاره نعناع دشتی وابسته به غلظت بود. بنابراین عصاره نعناع دشتی با دارا بودن خواص پاداکسندگی و ضدمیکروبی در ترکیب با پوشش چندسازه ای کربوکسی متیل سلولز- اسید اولئیک، می تواند به عنوان یک زیست نگهدارنده در بسته بندی فعال، برای حفظ کیفیت و افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی طی نگهداری کوتاه مدت در یخچال مورد استفاده قرار گیرد.
Keywords:
Authors
زهرا احمدی
دانش آموخته کارشناسی ارشد، علوم و صنایع غذایی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
داریوش خادمی شورمستی
استادیار، گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :