بررسی فاصله Q-T در الکتروکاردیوگرام کودکان مبتلا به کری مادرزادی مدارس استثنائی مشهد - ۱۳۸۴

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 196

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MJMS-50-3_001

تاریخ نمایه سازی: 7 مهر 1400

Abstract:

مقدمه: سندرم Q-T طولانی بدون علت شکل نادری است و افراد مبتلا به این بیماری دارای اختلالات رپولاریزاسیون در الکتروکاردیوگرافی می باشند که می تواند منجر به سنکوپ و مرگ ناگهانی گردد. سندرم طولانی شدن Q-T مادرزادی یا بدون علت می تواند همراه کری مادرزادی باشد که به صورت اتوزومال رسسیو انتقال می یابد. هدف این مطالعه بررسی فاصله Q-T در بیماران مبتلا به کری مادرزادی بوده است. روش کار: این مطالعه مورد – شاهدی در سال ۱۳۸۴ در مدارس استثنائی مشهد انجام شده است.۱۰۰ مورد کودک کر مادرزاد شناخته شده به عنوان گروه مورد و۱۰۰ کودک سالم که از نظر سنی و جنسی مشابه گروه مورد بودند، به عنوان گروه شاهد مورد مطالعه قرار گرفتند. از کلیه این کودکان الکتروکاردیوگرام به عمل آمد و فاصله Q-T بر اساس فرمول بازت (۴۴% ثانیه) اندازه گیری شد. مشخصات فردی، نتایج اندازه گیری فاصله Q-T در پرسشنامه جمع آوری و با استفاده از آمار توصیفی پردازش شد. نتایج: سن کودکان بین ۱۲ – ۷ سال و متوسط ۹ سال بوده است.۵۰% مرد و۵۰% زن بودند. میزان متوسط زمان QTc در گروه بیمار در حدود ۰/۴۳ ثانیه که شامل ۰/۴۴ ثانیه در جنس مونث و ۰/۴۲ ثانیه در جنس مذکر بود. میزان متوسط زمان QTc در گروه شاهد در حدود ۰/۴۲ ثانیه که شامل ۰/۴۲ ثانیه در جنس مونث و همین میزان در جنس مذکر بود. ۴۴% بیماران مدت زمان QTc طولانی تر از ۰/۴۶ ثانیه داشتند که ۲۹% مونث و ۱۵% مذکر بودند. در مقابل در گروه شاهد ۲۸% میزان QTc مساوی ۰/۴۴ ثانیه داشتند با پراکندگی جنسی ۱۴% در جنس مذکرو ۱۴% در جنس مونث بود. نتیجه گیری: این مطالعه موید وجود سندرم Q-T طولانی در مبتلایان به کری مادرزادی می باشد. بنابراین پیشنهاد می شود از آنجائی که جمعیت مبتلا به کری مادرزادی در میان مردم تعداد کمی هم نیستند، انجام الکتروکاردیوگرافی معمولی در این افراد به منظور شناسائی و اقدامات پیشگیرانه انجام گیرد.

Authors

عباسعلی رفیقدوست

دانشیار گروه قلب و عروق

مهری سالاری

پزشک عمومی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • NigeL A, GLIBER WB. LVY RC Cardiac arrhythmia in the ...
  • Moss A, Lee TH. Ezra A. Heart disease in infant, ...
  • Kenji Hoshino, Kiyoshi O. A sibling case of Jervel Lange ...
  • Braunwald Eug. Vent tachycardia Braunwald A text book of Cardiovas ...
  • Paparella B. Elio A. Saro B. Jervel's syndrome.Am J ۲۰۰۳; ...
  • Locati EH. Zareba W. Moss AJ et al: Age and ...
  • Carson E. Long QT syndrome. Long QT interval syndrome, idiopathic ...
  • Malcol M. Silver D. Case E. Congenial cardiac dysrrhythmia with ...
  • Ballenger K. Jervel and Lange Nielsen Syndrome.Otorhinolaryngology ۲۰۰۱; ۵: ۱۰۸۱. ...
  • نمایش کامل مراجع