علل قطع درمان، در بیماران مبتلا به سل ریوی استان خراسان

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 126

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MJMS-52-1_004

تاریخ نمایه سازی: 12 مهر 1400

Abstract:

مقدمه شناسایی عوامل موثر بر قطع یا تا خیر درمان در بیماریهایی نظیر سل، اهمیت بسیار زیادی داشته، آشنایی با آنها می تواند سبب بهبود استراتژی ه ای درمانی و تدوین روش های آموزشی مناسب برای بالا بردن سطح آگاهی افراد مبتلا به این بیماری ها گردد. روش کار در این مطالعه گذشته نگر توصیفی، کلیه پرونده های پزشکی مربوط به بیماران مبتلا به سل ریوی که طی سالهای ۱۳۸۲ لغایت ۱۳۸۴ به مرکز بهداشت شماره ۲ شهرستان مشهد مراجعه کرده و تحت درمان ضد س ل قرار گرفته بودند، بررسی گردید و متغیرهای سن، جنس، ملیت، پیامد درمان، و علل قطع یا تاخیر درمان استخراج شده و با روشهای آمار توصیفی ارزیابی گردید. نتایج تعداد کل بیماران مورد مطالعه ۶۵۹ مورد بود، که از این تعداد ۵۳۴ مورد (۸۱%) مبتلا به سل ریوی اسمیر مثبت و ۱۲ مورد (۱۹%)، به سل ریوی اسمیرمنفی مبتلا بودند. درمان ضد سل در ۴۳ بیمار (۸%) از ۵۳۴ بیمار مبتلا به سل ریوی اسمیر مثبت، با قطع یا تاخیر مواجه شده بود که علل قطع درمان عبارت بودند از: مرگ بیمار در نتیجه سل (۲۰ بیمار، ۳/۷%)، هپاتیت دارویی (۱۱ بیمار، ۲%)، احساس بهبودی (۲ بیمار، ۰/۳۷%)، مشکلات شنوایی و سرگیجه (۲ بیمار، ۰/۳۷%)، سل مقاوم به چند دارو، (۲ بیمار، ۰/۳۷%)، پورپورا (۱ بیمار، ۰/۱۹%)، و تشدید نارسایی کلیه (۲ بیمار،۴۳۸ .(%۰/۳۷ بیمار (۸۲%)، بهبود کامل داشتند. نتیجه گیری نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهدکه هپاتیت ناشی از داروهای ضد سل شایعترین علت قطع و یا تاخیر درمان می باشد. همچنین مطالعه حاضر از تاثیر و کارآیی DOTS، به عنوان روش ارجح درمان، حمایت می کنند . تلاش به منظور افزایش آگاهی بیماران در مورد ماه یت بیماری سل و چگونگی درمان آن در ابتدای شروع درمان، و نیز در فواصل منظم طی درمان، می تواند به عنوان یک استراتژی مهم در کنترل بیماری و به حداقل رساندن موارد قطع درمان، به کار رود. 

Authors

علی اکبر حیدری

دانشیار بیماریهای عفونی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیمارستان امام رضا (ع)، مشهد، ایران

شهزاد سلیم بخارایی

پزشک عمومی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیمارستان امام رضا (ع)، مشهد، ایران

مریم مجتبوی

دستیار عفونی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیمارستان امام رضا (ع) مشهد، ایران

سمیرا حیدری

دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Kaona FA, Tuba M, Siziya S, Sikaona L. An assessment ...
  • Driver C, Matus SP, Bayuga S, Winters AI, Munsiff SS. ...
  • onnolly C, Davies GR ,Wilkinson D.Who fails to complete tuberculosis ...
  • Marsh D, Hashim R, Hassany F, Hussain N, Iqbal Z, ...
  • Alvarez G.Perceptions and practices related with tuberculosis and treatment compliance ...
  • Dhingra VK, Rajpal S, Aggarwal N, Aggarwaln JK, Shadab K, ...
  • Breen A.Adverse events and treatment interruption in tuberculosis patients with ...
  • Thorax ۲۰۰۶; ۶۱:۷۹۱-۷۹۴. Epub ۲۰۰۶ Jul ۱۴ ...
  • نمایش کامل مراجع