تبیین علل ناهمسازی صائن الدین علی ترکه با تسنن خراسانی در دوران شاهرخ تیموری

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 186

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CHIST-5-18_004

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1400

Abstract:

در قرن نهم هجری، تیموریان نوعی سیاست مذهبی در پیش گرفتند که می توان آن را «بازگشت به الگوی تسنن خراسانی» تعبیر کرد. مخالفت با این رویکرد، با پشتیبانی قدرت سیاسی جانشینان تیمور و به ویژه شاهرخ، سرکوب و یا وادار به هجرت از خراسان شد. از شخصیت هایی که در دوران سلطنت شاهرخ، مظنون به فعالیت ها و اندیشه های ناهمساز با مشی فکری مذهبی حکومت شد، شیخ صائن الدین علی ترکه (۸۳۵ ۷۷۰ق) است. این مقاله، در پی آن است تا با روش تحقیق کتابخانه ای به ویژه با استناد به آثار صائن الدین ترکه، به واکاوی این سوال اصلی بپردازد، که با وجود مشی مصالحه جویانه ی صائن الدین، چرا حکومت همواره نسبت به وی بدگمان بود. بنابرین، مساله ی اصلی مقاله تبیین نسبت سیاست مذهبی حکومت شاهرخ با پسندهای فرهنگی صائن الدین ترکه می باشد.

Keywords:

Keywords: Saen al-din Ali Turkeh , Kurasanian Sunnism , Inconsistency , Shahrukh Timurid. , واژه های کلیدی: صائن الدین علی ترکه , تسنن خراسانی , ناهمسازی , شاهرخ تیموری.

Authors

ابوالحسن فیاض انوش

History Department of University of Isfahan