ارایه مدل تحلیلی به منظور شناخت و ارزیابی شاخص های موثر بر ارتقاء تعاملات اجتماعی در خیابان های پیاده مدار با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی (AHP) (مطالعه موردی: خیابان خیام و خیابان سپه قزوین)

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 150

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-22-2_023

تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1400

Abstract:

زمینه و هدف: با شروع انقلاب صنعتی، اختراع اتومبیل و گسترش شهرها، به تدریج اولویت دادن به نقش عابر پیاده و فضای پیاده محور در شهرها و فضاهای شهری کم­رنگ شده و از کیفیات فضایی عرصه های عمومی شهر و فضاهای باز شهری کاسته شد. با توجه به شکل گیری گام های نخست در طراحی خیابان های پیاده مدار در ایران و توجه به تاثیر بسیار زیادی که این خیابان ها بر شکل گیری انواع تعاملات اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی شهروندی دارند، در این مقاله به معرفی و اولویت بندی شاخص های موثر بر ارتقاء تعاملات اجتماعی در خیابان های پیاده مدار می پردازیم. روش بررسی: روش تحقیق مورداستفاده در این مقاله بر اساس هدف، کاربردی و بر اساس ماهیت، توصیفی-تحلیلی می باشد. در مرحله اول تحقیق، پیشینه و چهارچوب نظری تحقیق با استفاده از اطلاعات کتابخانه ای و اسنادی جمع آوری شد و بر اساس آن مدل تحلیلی ارایه گردید. در مرحله بعد که به صورت میدانی صورت گرفت، معیارهای به دست آمده در مرحله نخست، با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی اولویت بندی و در نمونه­های موردمطالعه (خیابان خیام و سپه قزوین) مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته ها: نتایج نشان داد که از میان اصول و معیارهای موردبررسی، "سرزندگی" و "خوانایی" به ترتیب با وزن های "۴۰/۰" و "۳۰/۰" بیش­ترین نقش را در ارتقاء تعاملات اجتماعی در خیابان های پیاده مدار دارند. بحث و نتیجه گیری: این تحقیق در برانده روشی علمی جهت شناخت و اولویت بندی معیارهای ارتقاء تعاملات در خیابان های پیاده مدار می باشد که راهکاری عملیاتی ارایه شده در آن می تواند در برنامه ریزی های شهری برای طراحی این خیابان ها در جهت ارتقاء تعاملات شهروندان مورداستفاده قرار گیرد.

Authors

ابوالفضل کربلایی حسینی غیاثوند

دکتری تخصصی معماری، گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران. (مسوول مکاتبات).

معین توکلی نیا

کارشناس ارشد معماری، گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت، تهران، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Parsi, H R, (۲۰۰۲). "City Cognition", Quarterly of Fine Arts, ...
  • Ghodsipour, H, (۲۰۰۰). "Discussions in Multi-Criteria Decision Making; Analytical Hierarchy ...
  • Victoria Transportation Policy Institute, (۲۰۱۰). On line TDM Encyclopedia, From: ...
  • Mohammadzadeh, R, (۲۰۰۵). Modernity and Urbanism, Case Study of Tabriz ...
  • Jacobs, J, (۱۹۶۱). "The Death and Life of Great American ...
  • Ashrafi, N, (۲۰۰۷). "Urban Sleep Spaces", International Road and Building ...
  • نمایش کامل مراجع