تحلیل نگرش و انتظارات روستائیان از فضاهای عمومی در راستای ارتقای کیفیت سرزندگی مطالعه موردی: دهستان دهدشت غربی- شهرستان کهگیلویه
Publish place: Geography and Planning، Vol: 23، Issue: 68
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 212
This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_GEOP-23-68_007
تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1400
Abstract:
فضاهای عمومی روستاها، فضاهایی هستند که به عموم مردم تعلق داشته و نیاز ذاتی مردم محلی در برقراری روابط اجتماعی چهره به چهره را در درون اجتماعات محلی افزایش داده است. این فضاها سبب شده است که خیابانها، میادین و گرهگاههای روستایی جایگاه با ارزشی در برنامهریزی و طراحی روستاها به دنبال داشته باشند، و زمینه برای افزایش کیفیت سرزندگی در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و محیطی در مناطق روستایی فراهم کنند. هدف از این پژوهش تحلیل نیازهای روستائیان از فضاهای عمومی در راستای ارتقای کیفیت سرزندگی در محدوده مورد مطالعه میباشد. روش تحقیق به شیوه توصیفی- تحلیلی، مبتنی بر مطالعات میدانی و از نوع تحقیقات کاربردی است. جامعه آماری تحقیق شامل دهستان دهدشت غربی از توابع شهرستان کهگیلویه میباشد که۱۴۶۰ خانوار برآورد شده است، که براساس فرمول کوکران و با خطای ۰۶/۰، تعداد ۲۲۶پرسشنامه به صورت تصادفی بین سرپرستان خانوارها توزیع و تکمیل شده است تا نیازهای خود را نسبت به افزایش کیفیت سرزندگی مورد سنجش قرار دهند. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمونهای آماری(فریدمن و رگرسیون و t نمونهای) بهره گرفته شده است. نتایج آزمون فریدمن نشان داد که شاخصهای آسایش، لذت و محافظت هر کدام به ترتیب ۲۶/۷، ۹۰/۴ و ۷۸/۳ بیشترین اولویتبندیها رو به خود اختصاص دادهاند. آزمون رگرسیون نشان داد که بیشترین میزان همبستگی بین شاخصهای سرزندگی زیست محیطی و سرزندگی اجتماعی با میزان (۳۸۲/۰) و(۲۷۵/۰) می باشد و این شاخصها نیز تاثیر مثبتی بر روی بقیه شاخص های تحقیق به دنبال داشته است.
Keywords:
Authors
احمد رومیانی
فردوسی مشهد
طاهره صادقلو
گروه جغرافیا دانشگاه فردوسی
سروش صناعی مقدم
گروه جغرافیا، دانشگاه زنجان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :