اثر عصاره دانه خربزه (Cucumis melo) بر بیان کلیوی ژن کد کننده پروتئین تام هورسفال (UMOD) در موش های صحرایی مبتلا به سنگ کلیه
Publish place: Journal of Animal Environment، Vol: 13، Issue: 2
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 572
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AEJO-13-2_014
تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1400
Abstract:
سنگ کلیه یکی از مهم ترین بیماری های دستگاه ادراری و مهم ترین دلیل مرگ و میر ناشی از بیماری های مجاری ادراری است. شیوع بیماری سنگ کلیه در حال افزایش بوده و بنابراین نیاز به روش های درمانی موثرتر و کم خطرتر برای درمان وجود دارد. دانه خربزه برای درمان بیماری های کلیوی مانند سنگ های کلیوی و مثانه پیشنهاد شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر عصاره هیدرواتانلی دانه خربزه بر بیان کلیوی ژن کدکننده تام هورسفال در موش های صحرایی نر مبتلا به سنگ کلیه می باشد. القاء سنگ کلیه اگزالات کلسیمی با تیمار خوراکی کلرید آمونیوم (۳ روز) و اتیلن گلیکول (۳۸ روز) در موش های صحرایی نر انجام شد. سیترات پتاسیم و عصاره هیدرواتانلی دانه خربزه به طور هم زمان با تیمار اتیلن گلیکول به مدت ۳۸ روز به طور خوراکی تیمار شدند. پس از ۳۸ روز، حیوانات بی هوش شده و کلیه سمت راست آن ها برای بررسی بیان کلیوی ژن کدکننده تام هورسفال به روش real-time PCR نمونه برداری شدند. نتایج نشان داد تیمار روزانه خوراکی سیترات پتاسیم و عصاره دانه خربزه موجب افزایش معنی دار بیان ژن کدکننده تام هورسفال در موش های صحرایی بیمار تجربی در مقایسه با گروه شاهد بیمار می شود (۰/۰۰۱>p). عصاره دانه خربزه احتمالا بیماری سنگ کلیه را توسط افزایش بیان ژن کدکننده پروتئین تام هورسفال بهبود می دهد و می تواند جایگزین سیترات پتاسیم در درمان این بیماری باشد.
Keywords:
Authors
لیلا اشجع زاده
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین- پیشوا، ایران
مریم عیدی
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین- پیشوا، ایران
علی انیسیان
گروه پاتولوژی، دانشکده کشاورزی، واحد ابهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ابهر، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :