بررسی تاثیر میزان یون استرانسیوم بر خواص حرارتی، زیست فعالی، ضد باکتریایی و رفتار سلول های استئوبلاست MC۳T۳-E۱ شیشه زیست فعال پایه سیلیکاتی
Publish place: New Processes in Material Engineering، Vol: 15، Issue: 3
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 290
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MAIA-15-3_007
تاریخ نمایه سازی: 24 آبان 1400
Abstract:
شیشههای زیست فعال قابلیت اتصال با بافتهای بدن را نیز دارند، از این نظر می توان آن ها را موادی مناسب برای کاربردهایی نظیر مهندسی بافت استخوان دانست. در این پژوهش ابتدا به سنتز و بررسی تغییرات ساختاری، زیست سازگاری، زیست فعالی، رفتار زیستی و خاصیت ضد باکتریایی شیشه های زیست فعال پایه سیلیکاتی جانشین شده با استرانسیوم و بدون استرانسیوم پرداخته شد. برای بررسی زیست فعالی، پودر شیشه ها در زمانهای ۱، ۳، ۷ و ۱۴ روز در محلول شبیه سازیشده با محیط بدن قرار داده شدند و قبل و بعد از بازه های زمانی مذکور، تغییرات و روند تشکیل لایه هیدروکسی آپاتایت روی سطح آن ها، با استفاده از پراشپرتوایکس، مطالعات طیفسنجی فروسرخ، بررسی نرخ رهایش عناصر مختلف شیشه، تغییرات pH و مطالعات ریزساختار با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی، بررسی شد. نتایج آزمون های پراشپرتوایکس و مطالعات طیف سنجی فروسرخ، تغییرات ایجاد شده روی لایه هیدروکسیآپاتایت بلورین را نشان داد. همچنین نتایج آزمون زنده/ مرده، بررسی ریزساختار هسته و ریز رشته های اکتین سلول های استئوبلاست MC۳T۳-E۱ نشان داد که ۵ درصد استرانسیوم در شیشه زیست فعال پایه سیلیکاتی منجر به رشد، تکثیر و فعالیت سلول های استئوبلاست MC۳T۳-E۱ شد. نتایج آزمون سمیت سلولی و ارزیابی فعالیت فسفات قلیایی نشان داد که جایگزینی استرانسیوم بجای کلسیم در ترکیب شیشه زیست فعال پایه سیلیکاتی نه تنها سمیت سلولی ایجاد نکرد بلکه باعث تکثیر قابل ملاحظه و فعالیت سلول های استئوبلاست MC۳T۳-E۱ شد. بهبود خاصیت ضد باکتریایی شیشه زیست فعال حاوی استرانسیوم بر علیه باکتری مرسا در قیاس با شیشه زیست فعال بدون استرانسیوم دیده شد.
Keywords:
شیشه زیست فعال پایه سیلیکاتی هیدروکسی آپاتایت استرانسیوم ضد باکتریایی سلول های استئوبلاست MC۳T۳ , E۱
Authors
نوشین نانکلی
دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مواد، گروه مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران.
امیرحسین مغنیان
استادیار، گروه مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران.
مرتضی ثقفی یزدی
استادیار، گروه مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :